2012-08-20 Ratio

by Vasil Kolev

Киро (voland) (който има общо с организацията на събитието) ме зариби да ида на Ratio, което ще се проведе на 29.09 в София (подробности за къде и т.н. има на сайта).

Изглежда интересно, лекторите нямат вид на идиоти и като цяло не ми се вижда bullshit конференция като TED. Има някакъв минимален вход (може да се види на link-а за регистрация) и online продажбата на билети работи (трудно, мъчително и с бъгове, но върши работа).

(disclaimer: не са ми плащали, това не е реклама, на мен наистина ми изглежда интересно)

Tags:

8 Responses to “2012-08-20 Ratio”

  1. iffi Says:

    Аз мисля да си купя билет на място на тия нещастни тъпанари от БГ Билети една стотинка няма да им дам.

  2. Jivko Says:

    Интересно защо смяташ TED за bullshit конференция. Да, ясно ми е че има бая комерсиални и политически подбуди, но по-голямата част от съдържанието е доста качествено.

  3. Vasil Kolev Says:

    @Jivko, TED обръща много повече внимание на начина на показване на нещо, отколкото на реалното му съдържание и е повече шоу. Аз лично като гледам (рядко) или чета transcript-а (по-често) на презентациите и постоянно имам чувството, че ме лъжат за нещо, т.е. все едно гледам маркетингов материал.
    (надявам се обяснението да е достатъчно, понеже темата за bullshit detector-а е доста интересна и бая дълга)

  4. ju Says:

    И аз ще ходя, дано да е хубаво. А БГ Билети съкс

  5. just Says:

    TED са добри. И съм гледал по тях няколко материала, които наистина си струва да бъдат представени пред света. А това Ratio, противно на впечатленията ти, аз го виждам като поредния опит на науката да запази остарелите си и консервативни модели и възгледи.

    Разгледах снимките на Ratio лекторите и на тях не виждам никой, които си струва да изслушам. Нямат вид на идиоти, но нямат вид и на интелигентни и умни хора.

    Поздрави!

  6. Vasil Kolev Says:

    @just, три лекции не правят такъв голям event. TED си е маркетингова конференция и няма начин да бъде нещо наистина добро.

    За ratio-то ще видим. Колкото до “остарителите и консервативни модели” на науката, кои по-точно? dobule-blind тестовете, scientific метода, изследванията и т.н.?

  7. пропаднал физик Says:

    Нещо не споделям твоя ентусиазъм, особено предвид присъствието на някои дежурни лектори.

  8. Vasil Kolev Says:

    @физика, аз май никой от тях не познавам, ще им дам шанс да се изложат пред мен :)

Leave a Reply