Archive for January, 2011

2011-01-30

Sunday, January 30th, 2011

Днес беше защитата на софтуерните проекти, изпитването за повишаване на оценки и писането им. От нашата страна на барикадата бяхме само аз и Пенчев, като аз изкарах половината време в кашляне (и дано не съм заразил твърде много от студентите). Странно ми е как само за 5 часа успяхме да се справим с всичко и да се уморя чак толкова.

Вероятно по някое време ще качим всичките проекти някъде online (като питаме хората дали някой няма против). Има още малко бюрократични и т.н. неща за довършване, но те ще са след FOSDEM.

Скапан съм и чувствам как бавно се побърквам, все едно съм в някакъв абсурден сериал и музиката, дето си пускам (или през повечето време – тая, дето ми се върти в главата) ми е soundtrack-а (в момента – Savage freedom на Killing Joke). Обмислям идеята да си налея малко уиски и да видя дали в един момент няма да започна да се виждам някъде отгоре или отстрани.

2011-01-27 вкус за жени

Thursday, January 27th, 2011

(трябваше да вдигна температура, че да почна да пиша пак)

Около гледането на “Skins” се появи пак въпросът за моя вкус за жени, та съответно смятам да проведа експеримент – ще пусна няколко link-а към снимки на жени, които намирам за красиви и да видим доколко моя вкус съвпада с тоя нормалните хора…

Като за начало – Hannah Murray, която играе Cassie Ainsworth в “Skins”, и която аз намирам за изключително красива.

Следва Morena Baccarin, играе във “Firefly”, “Serenity” и в някой от Stargate-овете, който мислех да се насиля да гледам само заради нея, ама нещо не събрах желание.

После е Alyson Hannigan, позната на хората от “American Pie”, а на мен основно от “Buffy the vampire slayer” и “How I met your mother”.

Та, какво е общото мнение за тия три девойки?

(много бих искал да сложа в списъка няколко жени, с които съм имал близки отношения, ама не би било учтиво…)

Update: А ето така трябва да се снимат красивите жени – сутрин, в леглото, с разпиляна по възглавницата коса, а който не харесва тая снимка, може да бъде броен за бездушен :)

2011-01-26 Skins

Thursday, January 27th, 2011

(тия дни успях да грипясам, а преди малко проведох упражнение по бръснене въпреки кашлицата. Не успях да се заколя.)

Като занимание за почивка/свободното време по принцип предпочитам книги (кога по-леки, кога по-тежки), а след тях – да гледам сериали. Не обичам да гледам филми, понеже там не може да се изгради като хората характера на героя и няма начин да се търкаля повече от една сюжетна линия, без да стане твърде тромаво.

Измежду сериалите имам няколко много любими, като например “Firefly” или “Coupling”. Гледам и разни други течащи в момента (например “House”), но като цяло малко са наистина добри – по-голямата част са някаква лекичка боза, в която да има някой друг добър елемент (например голяма част от “House” е пълнеж). Като цяло откривам, че британските сериали са по-добри от американските…

Та наскоро намерих един британски сериал, който удря всичко останало в земята. Казва се “Skins”, разказва за живота на разни британски тинейджъри и има убийствени истории и още по-убийствени герои. Няма груби неща, които да са пропуснали, и все пак всичко си е на място и като цяло е може би най-истинското нещо, което съм гледал скоро (въпреки, че на моменти е малко пресилено). Човек има нужда да си почива между епизодите (или понякога по средата на някой)… Има 4 сезона и за разлика от останалите сериали не мога да го гледам постоянно, изисква време да се асимилира и обмисли.
(и разбира се, в първите два сезона участва едно невероятно красиво девойче)

(а са започнали да правят американска версия, която е скопена и скучна)

2011-01-14

Friday, January 14th, 2011

И последното включване от курса по мрежова сигурност – трета част на отдалечената администрация и преговор.

Остана ни втория тест, да проверим едно кило курсови проекти, да напише малко оценки и сме приключили.

2011-01-12

Wednesday, January 12th, 2011

На курса тая година до момента изговорихме сигурността в Unix (първа, втора, трета и четвърта част) и отдалечената администрация, от която ни остана още малко (първа и втора част).

Остана да довършим отдалечената администрация, един преговор, втори тест и може би ще организираме прожектиране на малко лекции от CCC Kongress на датата след теста. Очертава се Мариян да организира “Сигурно програмиране”, но това вече той си го знае, ще пиша, ако чуя нови подробности.

2011-01-06 сънища/fosdem

Thursday, January 6th, 2011

Напоследък се чудя дали наистина полудявам бавно, или вече тотално съм се побъркал.

Снощи ме навиха да ида на FOSDEM, взел съм си билети и всичко останало, и понеже сутринта ме събудиха в 8 да ми потвърдят резервацията за хотела, следобeда си легнах да си доспя. Сънувах, че сме на CCC Kongress (или беше CCC Camp) и как Червото, Мариян и още няколко други идиота от нашите са намерили наоколо няколко багера, оставени от някакви строители, някакви пиратки и подобни неща и вилнеят, а аз съм донякъде гласа на разума и се опитвам да измъкна някакви деца от пътя им и се чудя що не идва локалната полиция.

Имам лоши предчуствия за FOSDEM…

2011-01-01 оцеляхме

Saturday, January 1st, 2011

В общи линии преживяването на празнуването на нова година си е като да преживееш годината.

Основните моменти бяха следните:
Имаше танц на пияния и изпаднал крокодил (който се твърди, че бил записан в HD).
От баницата ми се паднаха следните два късмета – “пиячка” и “42 (животът, вселената и всичко останало)”.
Имаше толкова много бутилки, че май успяхме да изпразним (докато аз си тръгнах) само Lagavulin-а и още една-две.
Дядото ме събуди сутринта да ме поздрави и да каже, че неговия късмет от баницата бил “разширяване на семейството” с един специфичен тон, беше си живо проклятие.

Няма махмурлук и подобни проблеми, само няколко побъркани сурвакари сутринта, на които брата изръмжа.