2009-09-14 мамата

by Vasil Kolev

Има моменти, в които човешкото малоумие ми идва в повече.

Вероятно има някаква обща болест в блогосферата, знам ли, някой червей в wordpress, който яде мозъците на пишещите в тях ли, но в последно време попадам на неща, които наистина ме учудват. Ще бъда груб и ще почна да давам примери:

1) Всичко, дето Енея е писала в последно време. Без извинение, всичко писано от нея идеално се събира в графата “тежък менструален цикъл”, сякаш нарочно се опитва да докара такъв тон. Всичко я притеснява, хваща се за най-малкото възможно нещо, че е обидно за жените и в един момент в twitter няколко човека тръгнахме да и обясняваме точно колко се е побъркала (заедно с нещо по темата как да е безплатен входа за жени в разни заведения също е дискриминация, въпреки това, което тя твърдеше).

2) entelegentno. Майко мила, колко безсмислена идиотия и спам на едно място (и като случайно се объркам да отворя линк, дето минава и през favit или някакво подобно лайно и направо ми се отщява живота). Нахвърляни random мисли без никакъв извод, без идея, и на моменти толкова откровено тъпи, че ми се драйфа. Пример – порасналите набързо, или предишното за каквото-е-там, абсолютна загуба на време. Разкарах си от follow листата saabina основно защото пускаше link-овете до там поне по няколко пъти. СПАМ….

3) Боян Юруков. Какво the fuck ти стана бе, Бояне, толкова добре пишеше, а тия дни изсипа това – “спасяването на света”, “младежите”… Първо, света няма нужда от спасяване, второ, въпроса би трябвало да е как може да бъдат спрени младежите, като решат да вършат нещо, те са сила – а според това, което виждам, излиза, че са банда пикльовци. Ми, как да кажа, не трябва да е съвсем така :) Стига с тия ревлили работи, който иска да променя света, може просто да се хване да го прави, не да реве, че не му дават.

Като под-точка – анкета на re:tv, трябва ли богатите да плащат по-високи данъци. Кажи им телевизия и не ги обиждай повече.
(как се дефинира по-богат, това какъв ефект ще има в/у икономиката и т.н., никой никога няма да се замисли преди да отговори. Кретени.)

Не са те единствените, но определено не ми се пише роман по темата. Какво ми се иска да кажа по темата за националистите, идея си нямате, май ще има отделен posting…

(За повечето от тези неща съм задавал същия въпрос на различни здравомислещи хора, оказа се, че не само аз смятам така, т.е. това не е проява на психопата в мен)

И т.н., и т.н.. Не ми е ясно защо хората не помислят малко какво точно пишат. Единствения приемлив вариант е, че се прави нарочно, за да се генерира flame в блогосферата, но като гледам, се генерира само повече идиотия.

Пичку ви материну.

После що съм бил антисоциален. Много добре си го е казал Иво Сиромахов, важи не само за facebook.

Tags: , ,

48 Responses to “2009-09-14 мамата”

  1. Събина Says:

    Хахаха, Крокодиле,

    И ние те обичаме! :))))

    ПС: Анкетата на RE:TВ е по повод антикризисната стратегията на президента.

  2. legrandelf Says:

    Непроизводителите на качествено съдържание обикновено плюят или са крайно огорчени от факта, че не им се получава :)

    (бележка на щанд в “Кореком”… на много тъмно [зелено])

  3. Боян Юруков Says:

    LOL WTF BBQ :D

    ХОХО
    Yurukov.

    Впрочем за това на Сиромахов ти писах в твита. Наистина човека си няма представа какво е интернет и е нормално да вижда само соц-спама. То ако си четеш пощата без спам филтри и ти ще си мислиш, че целия свят само за виагра и прозак си говори.

  4. nname.org Says:

    за всеки влак си има пътници… аз не се обременявам да чета въпросните блогове

  5. Събина Says:

    Знам, че не ми вярвате, ама и аз не ги чета!

  6. iffi Says:

    @legrandelf това, че някой пее фалшиво, не значи че не може да оцени дали друг пее фалшиво или вярно.
    Btw аз също unfollow-нах Събина, заради непрестанния спам, преди повече от месец. Сещам се за поне още 2ма човека, които направиха същото

  7. Събина Says:

    iffi, Крокодил,

    четно, няма лоши чувства. :)
    Всеки е свободен да чете и харесва каквото реши.

  8. Georgi Ivanov Says:

    @iffi Все си мислех , че по голям спамер от теб няма , но явно съм живял в заблуда :)

  9. moot Says:

    А така, само да беше включил на Григор Гачев комплексарските словоизлеяния и на Дончо несвързаните мисли и щеше да си 10/10.

  10. bronco Says:

    Благодаря за препратката към Сиромахов, много се забавлявах докато четох статията му.

    пп/ иронично е, че тъкмо туит на Събина ме доведе в блога ти. :)

  11. Vasil Kolev Says:

    За нечетенето – аз също не ги чета, някои съм се опитвал и просто не мога. Няма как обаче да се избегне, като те засипват с link-ове. А няма смисъл да филтрираш 90% от някой, щото другите 10 донякъде си струват – както казва основната аксиома на органичната химия, 1кг мармалад+1кг лайна = 2кг лайна.

    Специално legrandelf никога не съм можел да го чета.

    Събина, точно така. Само дето понякога имам нужда да обясня на хората

    @moot, аз нямам проблем с нещата на Григор, при него поне половината са четими. Дончо па си е ок, а и не пише толкова много.

    @Боян Юруков, може Сиромахов да ти се вижда със странни разбирания, само дето аз съм напълно съгласен с неговото описание на fb и с идеите му. Виждал съм много социални мрежи, участвал съм сериозно в една от първите големи такива (нещастния orkut) и спокойно мога да кажа с чисто сърце, че fb е лайно от класата на myspace и хилядите други бози, които съм виждал, с малко технология в него. Това там не е социализация, а организирана маструбация на публично място. Спокойно може да се опиташ да обясниш защо не е така и къде е полезността на такова нещо, как се чуваш с хора, дето си забравил и вероятно по принцип не би си говорил с тях например.

    Аман :)

  12. pierrot Says:

    Хаха, в интерес на истината, когато някой напише някоя подобна статия бива заливан от неприятен ( гнусен може би ) поток от коментари, целящи да го убедят колко е прост, неразбиращ и прочие. Радвам, се че това не се получава тук – явно поумняваме или просто хората, които те четат не са такива. Ти си интелингентен човек все пак :)
    Сериозно – с времето на писане, активност и прочие причини, обвързани с воденето на блог, хората се изменяме. Мотивите, които са ни докарали до това агрегатно състояние :) – блогъри, се изменят и това се отразява и на писането. А и това е градивна критика все пак :)

  13. legrandelf Says:

    Тъй де, има право, но мисля че със спиране на спама (действието, което е предприел с unfollow бутона) е напълно достатъчно ;)

    Рязко изказване като нарочени малоумници и трето-пето не е просто “не мога да пея, а ще критикувам” :)

    Има къде къде по-долни постове (и като цяло блогове) :)

  14. BRаво Says:

    Василе, искрено се забавлявах с материала на Иво Сиромахов, а деятелите и психарите се забелязват и с невъоръжено око – бъди сигурен!

  15. cx Says:

    Човееек, много ти е непълен списъка, липсват титани на Блогосферата™. Примерно има един, на който всеки пост му е оформен като делово писмо със “Здравейте, … Поздрави, Пръча”, пуска МАЛОУМНИ (но не и забавни) анкети и постоянно призовава за гласуване. Освен това мисля, че е неосъзнат педофил :D

    И стига сте се надпреварвали да изтъквате кой кого не четял ;)

  16. pan4o Says:

    Аха, типично по БГ маниер, както му е модерно да се казва. Дай да плюем, важното все от някъде/някога/ може да излезе…

  17. Acnapyx Says:

    Мислех още от самото начало да се изкажа, но ме поблазни мисълта да чуя останалите мнения, та да се присламча към по-малобройните (с идеята да изглеждам по-елитен, хаха).

    В общи линии съм съгласен почти изцяло с Васил, просто трябваше малко да поомекоти изказа, за да не разлайва дотолкова кучетата. Пардон, авторите на качественото съдържание, не кучетата :) Още повече че досега, да чукна на дърво, съм ънфолоунал само един-единствен човек, по лични причини. Но пък и критериите ми за качествено съдържание не са чак толкова високи, де (hint hint :)

    Елфе, точно такваз простотия от теб, въпреки че си титан на тези неща, не очаквах. Леко съм разочарован. moot не го знам кой е, така че от него не съм разочарован… макар че и неговото е доста вулгарно. Както и да е, въпрос на интелектуално ниво :)

    Крокодиле… ако блоговете не можеш да четеш, лошо няма. Лошо няма и да си кажеш, че не струват. Аз примерно си знам, че моят не струва, така че няма да се докача. Но в туитките се опитай някак да си по-безкритичен. Ако ги приемем като странен аналог на IRC… нали няма да тръгнеш да анализираш всяка реплика в чат? Сейм гоус фор Facebook… впрочем тази псевдосоциална мрежа яко я хейтвам. Но аз май всички социални мрежи ги хейтвам, а регистрацията в LinkedIn я търпя по неволя. Защото не ме сръчкват без нужда. Иначе FB винаги ми е приличал на /%username% slaps $1 around with a large trout. Като не те кефи дадена мрежа, не се пъхаш там – за собствено душевно здраве.

    Just my 2¢ (с инфлацията).

  18. legrandelf Says:

    Паро, не разбирам кое те (раз)очарова (на първо и последно време) :)

    Ако бях вкарал една тирада за това колко миризливи са гащите на Енея в следствие на напъните й да пише в блога си, щеше да озвезди потрета ми в (под)съзнанието ти? Не мисля така :)

    А имена от мен къде са цитирани? ;)

  19. Vasil Kolev Says:

    Нямам против да бъда залят от лайна и т.н. при тоя постинг – знам какво съм написал, нося си отговорността (и блога има delete бутон за коментарите :) ). Даже никой още не е излязъл с теорията, че го пиша това само за да ядосвам хората и да коментират (както прави longanlon например :) ), направо учудващо.

    Иначе най-вече ме е яд, че май очаквах повече от тия хора, неясно защо :)

    @Аспарух, ми аз и в irc никога не съм понасял глупостите, редовно съм намирал варианти за филтириране на идиоти (дори в един период от живота си бях irc админ, без което май определено можеше да мина). Не виждам смисъл да се толерира безсмисления, безкраен и затъпяващ идиотизъм – едно са снимките с котки, друго е обаче по цял ден да се сипят дълбокомислени реплики други такива, дето претендират за смисъл…

    @cx, кво се обаждаш, и тебе не те чета :P (всъщност те чета де, ама недей се възгордява :) ). И е вярно, има разни такива, дето не е ясно как успяват да пишат на клавиатурата и да дишат в същото време, ама тях па хептен не ги чета, щото няма как да стигна до тях… Това, което по принцип е в моя списък е уж избирано, четено, и в един момент като се засере как да не ми стане криво :)

    А иначе Боян Юруков е писал по темата при него на http://yurukov.net/blog/2009/09/14/az-pisha-ti-pisheh/ , ще му отговарям там :)

  20. velin Says:

    ах маниаксе колко си “прост, неразбиращ и прочие”. отдавна трябваше да осъзнаеш че блоговете _по дефиниция_ са боза :) и да спреш да четеш всички, не само отделно взети … :)

  21. velin Says:

    пф, забравих:

    “Да спасим ливадния дърдавец!”

  22. любезния лос Says:

    на енея и е простен понеже е феминистка
    другите са заболели от вируса на “елитния блогер”
    да бяха само те
    много хора вече си повярваха че са интернет звезди

  23. iffi Says:

    @legrandelf
    ти като пишеш критика на филм, значи ли че от теб става актьор/режисьор. Къде отиде свободата на словото ;-)

  24. legrandelf Says:

    Аз подкрепям свободата на словото :)

    Пък и имам претенции за режисьор :))))))))))))

    Излезе така, че спирам човека да се изказва. Няма такова нещо. С риск да се повторя, на фона на доста по-слаби постове и блогове (сигурен съм, че Крокодила е минал през тях), толкова силно да реагира на тези :) Като че лично нещо са му сторили ;)

    А и е по-добър варианта да се обединяваме пиейки, отколкото… плюейки :)

  25. Vasil Kolev Says:

    @legrandelf, аз мога и да пия и да ви ругая, многозадачен съм :) Само следващия път да не е толкова задушевна атмосферата :)

    @любезния лос, т.е. ти видя, че ругая хората и се включи ей-така с няколко думи, да си иззлобееш?:) Пиши сам някъде, ако имаш какво да кажеш, ако не – не му е тука мястото :)

  26. legrandelf Says:

    А така, сушито било виновно :)

  27. Боян Юруков Says:

    Абе аз предусетих, че ще се стигне до пиене накрая, ама айде. Тая работа само на бира я виждам да се обсъжда.

  28. Събина Says:

    Не сушито, а ПешевЧ Той е в дъното на всичко! Реге-блогър! :Р

  29. boris Says:

    Първото нещо, което си помислих, когато видях пост със заглавие ‘мамата’ беше ‘офф, още оплаквания’. След това чета през ред и мервам ‘тежък менструален цикъл’. И иронометъра ми се счупи.
    Сериозно, блогосферата е пълна с глупости (и винаги е била, доколкото знам) – просто не четеш всичко и си спестяваш време и нерви.

  30. x Says:

    хаха какъв хубав текст :D

  31. vlad Says:

    Беше ми смешно.
    Благодаря за което.

    Много са малко блоговете, даже.
    За да се познават хората, както се оказва….

    Което е хубаво. Че няколко хиляди символа
    са казали Всичко.

    Има време. Има. Какво като живота е
    кратка разходка около гроба…

  32. Gabfest Says:

    Да плюеш е като да пиеш – въпрос на фаза! Хубаво си поплюл! Аз не издържам понякога и също плюя, но като цяло смятам, че е супер готино, че има хора, които се опитват да пишат /включвам и себе си в тази категория/! Изгражда, като шамара е… Ама какво е това някакъв си текст, сравнено с пържола и домашна ракия питам аз а? За първи път попадам на този блог благодарение на Ентелегентно / да не забравиш да благодариш на Събина/ и ми се доплю и на мен! Ще те прегледам критико! :)

  33. Бойко Борисов Says:

    Василе, а какво имаш против национализма?
    Кое от следните две предположения е вярното:
    1. Не искаш Родината ти да е силна и здрава държава.
    2. Тъгуваш по Коминтерна.

  34. Vasil Kolev Says:

    @оня, дето се е написал като “бойко борисов” – хуй сплескан, не искам родината ми да е пълна с мухльовци, които понеже нищо не могат да направят и са тотално похабяване на кислород и други работи. Националистите смятат, че всичко им е длъжно, щото са се родили тука. Коминтерна като идея е същия набор такива нещастници, само дето вместо “държава” ползват “комунизъм”. Вярното предположение е “3. Мразя мухьовците”.

  35. legrandelf Says:

    Това последното ми напомни за един виц :))))))))))

    Преди ’89 г. милиционери спипват пикаещ мъж върху стъклената витрина на една хлебарница. Естествено го гепят. Онзи е пиян до козирката. Стискат му малко вратлето и на въпроса: “Как се казваш?” арестуваният отговаря: “Тодор Живков”. Вследствие на вълнуващото заглавие, последният отнесъл камара палки, ритници и разни други предмети, дето са в околийското и не се ползват за друго освен за сплашване на говедата преди разплод. Пак си го питали, той все същото отговарял и така цяла вечер.
    На сутринта обаче, дошла една жена да търси мъжа си. В крайна сметка успяла да докаже, че съпругът й е Тодор Живков и си прибрала пребитият алкохолен змей.

    Накратко :) Бойко Борисов не е Чък Норис, колкото и единствен да го зовем :)

  36. Gabfest Says:

    Ха ха ха… “Хуй сплескан” :)))… Загрубяха нещата. Вулгарна работа… Много се смях! Ама защо точно “хуй сплескан”? На мен по ми допада уйй изпразнен, примерно … :))

  37. Mo'Nique Says:

    …1кг мармалад+1кг лайна = 2кг лайна

  38. mushichka Says:

    Как може да се цупиш, гневиш, да хвърляш огън и слюнка, просто защото някой не те кефи вече?! Никой никому нищо не отнема. It’s all up to free will. И аз залагам на креативното пиене. ;))

  39. Gabfest Says:

    Хе хе хе…, … 1кг лайна + 1 кг лайна = 2 кг…

  40. Longanlon Says:

    СИЛА!!!

    и по трите ти основни точки съм 100% съгласен :)

    Разбира се, на Енея не й се сърдим много – тя е малка, тия феминистки полит-коректни работи са нови и вдъхновяващи за нея и тя им се хвърля като коте на кълбо прежда. Като се поотрака малко ще види, че не сичко де фърчи се яде и ще почне да си избира битките :)

    А на Боян Юруков кво му стана и аз не мога да ти кажа – такъв интересен блог имаше преди… и като се почна с тия интервюта за изборите… та до сега.

  41. Longanlon Says:

    P.S. а на тия, дето се чудят що Васил се гневи, а не просто спре да чете тия блогове – гневи се, щото от точно тия очаква повече…

  42. pierrot Says:

    В интерес на истината, за блога на Боян мога да кажа, че с оглед мястото, където живее, това с което се занимава и там където бе, е напълно нормално да смени плоскостта, на която стъпват текстовете му. Може би е редно да се вземе предвид това :)

  43. ju Says:

    Не бях се забавлявал отдавна толкова :)

    Много ме изкефи бруталността ти (заслужена) не само в статията, а и в коментарите :)

    Яко :)

  44. Иво Says:

    Are you cеreal!?!?!?!?

  45. Vasil Kolev Says:

    @Иво, не, не съм закуска от зърнени или брашнени варива.

  46. Anatoliy Says:

    Малко не по темата, но … Благодаря за линка към поста на Иво Сиромахов – разплаках се от смях по време на работа :)

  47. GombeTo Says:

    Ооооо подкрепям с две ръце мнението ти за Eneya – не я знаех коя е докато не започна да ми сипе агнешки акинца :D :D

  48. Eneya Says:

    Василе, това ме вълнува, това пиша, съжалявам, че не ти харесва, ама не го пиша онзи блог за теб, ако ме разбираш.
    Друга причина някой да е критичен към нещо явно няма, ако си жена де, цикъл и това е.
    Здраве да е.
    П.П. Преди време ми туитваха за ladies night и не е като да не е вярно. Дискриминация си е. Не мисля да съм го отричала. Обаче ми е много интересно как успя да свържеш в едно коментарът ми за филм, отношението ми към публичното отразяване на Асанж и това с безплатния вход за жени в барове, като последното беше преди около година?

Leave a Reply