2007-08-12 01:42

by Vasil Kolev

Днес на дните на Караян пуснаха две неща – “Римски пинии” на не-помня-кой (което и не беше особено добро), и “Картини от едно изложение” на Модест Мусоргски (което в момента слушам пак, велико е).

По време на прожекцията си валя, светка, трещя и се върза по страхотен начин с музиката на Мусоргски. Нямаше много хора, но си седяхме по столовете с чадърите и се наслаждавахме. Много съм благодарен на организаторите, че все пак пуснаха прожекцията.

Утре е последния ден, с деветата симфония на Бетовен – искрено се надявам да не вали, или поне да не вали твърде силно, та да може да се чуе. Да видим дали ще се намерят и места…

Tags:

4 Responses to “2007-08-12 01:42”

  1. Гледам че си ентусиазиран Says:

    Караян е от малкото ми колекционерски страсти – забеляза ли, че свири без ноти ? Вземал партитурите и тръгвал из гората..замахвал с ръце във въздуха и рисувал музиката. Най-вълнуващите изпълнения са от времето, когато знае че умира от рак. Тогава всичкото чувство на земята е събрано във физиономията му.

    Това е човек вселена – пилотира сам самолета си, управлява лодка, кара спортна кола, открива Ан Софи Мутер и ни оставя класиците прочетени наново, както трябваше да ни бъдат оставени през 20 век. УЖАСНО Е че в училище не са направили нещо, че да го знаеш ! Но това са последиците от българското..

    СЕга се върни и качи за публиката си видео от тръбата. Щом аз ги имам на двд, значи ги има и в ютюб

    Приятно забавление довечера и седни да потърсиш на английски историята на изпълнението му.

    Мусоргски е част от нещо, дето ан руски звучи като Великая Кучка..а за протокола, написал е Картини от една изложба

  2. Alia Says:

    Тъкмо бях започнала да се ядосвам, че съм пропуснала всичко, но гледам, че имам шанс за утре и то с едно от най-любимите ми произведения :) Не успях да открия никъде от колко часа ще свирят деветата симфония, ще съм благодарна ако напишеш тук :)

  3. Васил Колев Says:

    Реално е днес, 12 август, от 21:30 пред народния театър. Идването малко по-рано е полезно :)

  4. Alia Says:

    Мдам, сега видях часа на поста ти и разкрих заблудата си.. мдам, не ми е писано да я чуя днес. Благодаря за информацията :)

Leave a Reply