2004-11-19 01:32

by Vasil Kolev

Изгледах DVD-то с Чомски, наистина има нещо депресиращо в него. Прав е като казва, че всичко е очевидно, и ние бая се стараем да не го видим. Пейо, encode-ването на DVD-то може да се прави със следния кратък скрипт:

for title in `seq 1 $NUMTITLES`; do
	for pass in 1 2 ; do 
		mencoder -slang en dvd://$title -o rip.$title.avi -oac copy -ovc lavc 
			-lavcopts vcodec=mpeg4:vhq:v4mv:vpass=$pass -vf lavcdeint -zoom -xy 0.75 -vf scale
	done
done

(NUMTITLES е броя titles на dvd-то :) )
В момента encode-вам, до утре сутрин вероятно ще е готово (работи с 23 fps, и има да прави по два pass-а).

Мина и теста по мрежова сигурност, не без своите забавни моменти… В началото тъкмо слизах до долу да си взема нещо за ядене, и засякох Велин, който беше помъкнал една от котките (не тая от IPSec лекцията) нагоре към аудиторията, та всъщност първата група беше и под котешко наблюдение. В самите тестове имаше грешки на места – на един определен въпрос имаше два еднакви отговора, и за следващия тест ако трябва аз ще напиша генератор, ама ще имаме друг. Успяхме да проверим всички тестове на място (по-голямата част ги провери Жоро, браво :) ), и да запишем резултатите директно на laptop-а на Жоро, така че резултатите ще се появят най-късно утре. Аз успях да подредя всички тестове по факултетен номер (забавно занимание, при 137 теста), и да извядя от тях коментарите на студентите (които варираха от колко е хубав курса, до един, че някои от нас (предполагам, става въпрос за мен) не могат да преподават). Тази година няма никой с 30 точки, което изобщо не е добре …

Вечерях с една (не особено приятна) супа полуфабрикат, и се замислих, че отдавна не съм ял леща – ще си изкопая една рецепта, и ще сготвя.

Orkut се е скапал до такава степен, че още при опита да го отворя дава грешка. Идиоти.

Започнах да пиша Personal Co-location howto, за момента още на хартия, но при достатъчно време скоро ще започна да спамвам някои хора с предварителни варианти за преглед :) Само да си взема хубави писци, че моите свършиха…

2 Responses to “2004-11-19 01:32”

  1. пейо Says:

    Благодаря!
    Има още две dvd-та на Чомски и ако това ти е харесало те трябва да са дори по-съдържателни, макар че и аз не съм ги гледал още.
    Предложението ми е да си направим една вечеринка и да ги изгледаме.
    Какво мислиш? Други желаещи?

  2. Димитър Шиячки Says:

    И аз искам :) Мога да издействам проектор и зала за 180 човека. За озвучаването – разполагам само с Creative 5+1 :(

Leave a Reply