2005-03-27 02:24

by Vasil Kolev

Из аниме форумите могат да се видят много реакции на интервюто от снощи (има го записано тук). Особен вой се вдигна за репликата ми как хората се събирали и от време на време да се напият (сякаш не е вярно :) ). Както винаги, има два вида хора – такива, дето вършат нещо, и такива, дето никога не са вършили, и мрънкат и говорят глупости. Мухльовци на тоя свят има много, ако тръгна да им се връзвам, няма да ми остане време за друго :)

Вечерта бяхме пак в Deep down (този път без прожекция), и си мисля следващия път да ги питам дали все пак не искат да им настроя озвучението от-до, че има няколко много странни проблема, и изобщо следващия път музиката ще си я пускаме съвсем сами.
На мен основното ми занимание там беше да обяснявам някои неща от debian-а на Tifa, която е поредният човек, който се зариби да ползва linux, и сега има само това на работната си станция – освен всичко, има желание да се учи, и се справя много добре :) Който си ще да мрънка, че linux не ставал за desktop, ние го ползваме и не ни пука :)

А аз най-накрая си намерих firewire кабел, взех назаем от Жоро един контролер, свалих единия филм от лекциите и в момента го encode-вам (намерих по-добър codec, ще стане на около 700МБ с много хубаво качество). Утре по някое време ще го кача…
(Делян е забравил да ми даде касетката от 14ти, та плашещата лекция със Сашо Шопов ще се появи по-късно :) ).
(финално по темата – encode-ва се със /home/vasil/vid/FFMpeg-20050311/ffmpeg -i dvgrab-001.dv -vcodec msmpeg4v2 -deinterlace -b 1024 -s 640×480 -acodec mp2 encoded.avi , записвам го тук, че все забравям).

5 Responses to “2005-03-27 02:24”

  1. Георги Says:

    Браво за видеотата. Също така много добре казано за десктопите и линуксите. Ще си ги ползваме и това е.
    Междодругото пробвал ли си с mencoder да encode-неш видеотата?

  2. freax0r Says:

    Maniax0r-e имаш ли го тва филмче на твойта машина, че нещо не моа го приточа :)

  3. Васил Колев Says:

    Георги, пробвал съм, ама mencoder-а и mplayer-а просто не могат да се оправят с DV форматите.

    Freax0r-е, имам го,ама нали знаеш колко ми е зле изходящия канал.

  4. Георги Иванов Says:

    Остави ги сулъовците да мислят каквото си искат, аз и Solaris съм правил Desktop машина , е верно , че става с малко повече псуване , но като има човек желание всичко става.

  5. freax0r Says:

    Потърсих аз ама … да не каам ко намерих из твойта машина в /home/movies/ :) Ама нищо то човещинка :)

Leave a Reply