2005-03-27 20:30

by Vasil Kolev

Да блогна преди да съм заспал…

Лекцията от 21.03 е качена. Мисля, че успях да докарам качеството доста по-добре.

Семинара на Linux-BG мина доста добре, Калоян изнесе доста добра лекция за софтуерните патенти, въпреки че и него доста лошо му беше дошло преместването на времето, Жоро говори два часа за PostgreSQL (а можеше и още :) ), и накрая Богомил Шопов говори за разни неща около plugin-ите на mozilla и визуалното програмиране в PHP (но след Жоровата лекция аз поне бях изпушил). Уговорихме следващия семинар да го предаваме на живо по мрежата, идващата седмица ще направим няколко теста. Най-вероятно и ще изнасям лекция за това на самия семинар :)

След това се пренесохме в една бирария до Славейков (май “Лучиано”), и там говорихме, пихме (имаха прясна бира), и ядохме всякакви неща, измежду които няколко порции свински пръжки. Много се съмнявахме за заговор в заведението, понеже всичко го носеха с лимон към него, ама аз поне не се хванах, и не си сложих в пиенето :)

10 Responses to “2005-03-27 20:30”

  1. Xpucu Says:

    Жоро направо ни разказа играта! Макар да говори наистина увлекателно.

    А за лимоните… май в заведенията те надушват отдалеч тебе и любовта ти към тези жълтите :)

  2. петър Says:

    да наистина ни разказа играта жоро! сигурно и в техническиа утре ще ни а разкаже!

  3. Георги Иванов Says:

    Това с лимоните , ако не е било намек пък. Стига си хабил лимоните, наблегни на течностите.

  4. Георги Чорбаджийски Says:

    Брех, аз съм ви бил виновен :-) Кво да направя като лекцията е голяма, постгреса не е шега работа за 2 мин да обясниш каква благина е…а аз едвам закачих повърхноста.

  5. Петър Пенчев Says:

    Жоро, я не ги слушай, много хубава си ти беше лекцията :) Говориш интересни работи за интересни неща – на който не му се слуша, да си ходи :P

    (и да, това го казва човек, на когото му се е случвало на петнадесетата минута пресрочване на времето хора просто да стават и да си тръгват… то си е за тях ;)

    ((а дали ще е разумно след този коментар да се появявам във ФМИ довечера?…))

  6. Мариян Маринов Says:

    Трябваше хората които са яли най-много пръжки вчера да платят сметката… ама неще ви се размина:)
    А това, че най-дълго говорилият вчера отнесе бурето с виното никой не го спомена :) :)

  7. Петър Пенчев Says:

    А, моля ти се – това с пръжките беше с чисто образователна цел :) Васил се позачуди малко какво е то свински пръжки и реших да му демонстрирам… пък после се оказа, че има нужда от повторна демонстрация, “и така седем пъти, господин съдия” ;)

  8. Георги Says:

    Някой може ли да каже дали записа на лекцията е ОК, защото при мен някъде от 15тата минута до около 50тата не се вижда нищо. Калпаво ли се е свалила или не е стана encoding-а ?
    Мерси

  9. Васил Колев Says:

    Проблема най-вероятно е при тебе. Ако искаш, мога да ти дам rsync достъп, само да оправи файла, вместо да го точиш наново (ако си на бавна жица).

  10. Георги Says:

    От чужбина свалям… 4-5К/с, 2 дена свалям едно видео от тебе :) Иначе качеството наистина е по-добро. Интересно е, че частта, която е развалена я свалях от работа(от 6 мин до 58 мин) после като съм се прибрал се е свалил останалия файл.

Leave a Reply