2005-03-29 02:17

by Vasil Kolev

Поредния тежък ден…

Сутринта станах и се разходих до Гео Милев, да свърша малко работа, заведох оттам един човек да си харесва лаптоп, след което след малко хапване в Дивака с Бобсън се занесохме към лекцията в ТУ. Бяхме голяма картинка, с раниците и другата техника (все повече се убеждавам, че с няколко раници техника можем да направим почти всичко).

Лекцията в ТУ беше интересна (в момента се компресира филма, утре ще е качен на нормалното място), Йовко обясни TCP/IP по доста забавен начин, даже демонстрира routing-а чрез предаване на пликове писма м/у студентите :) Аз пък показах някои хитри неща с ssh, между които и как да минем през proxy-то на ТУ, за да си ползваме каквото си искаме като услуга (администраторите им бяха в залата, надявам се да не са ме намразили:) Стига ми ругаенето на Дачев всеки път като показваме атаки на ниво ethernet).

Последва пренасяне обратно на техниката, и замъкване до Fans за да се гледа акустичния концерт на Балканджи (като по пътя заваля стабилно). Самия концерт не беше лош, открих как “Du Hast” е една доста весела песен, но озвучението им изобщо не беше на ниво… Това обаче не попречи да си се наслаждаваме на музиката, мене да се опитват да ме разсъблекат разни девойки (ВИЕ СИ ЗНАЕТЕ КОИ СТЕ, срамувайте се там:) ), и изобщо да си е весело. Има и видео запис, остава да се види как е излязъл.
(имаше и една девойка, която и призля бая от многото хора вътре и се наложи да я изнасят, въпреки че си имаше климатик и т.н., много публика имаше)

Последва пренасяне до “Дивака” за среднощна закуска, където аз просто изядох една шкембе чорба и се изнесох, адски скапан се чувствах.

А, и един охлюв имаше рожден ден на 28ми. Да му е честит :)

8 Responses to “2005-03-29 02:17”

  1. петър Says:

    Лекциата в техническиа беше на ниво Васко. Йовко знае как да я направи интересна.
    Филмчетата бяха на ниво както в началото така и в края. Интересно ми е каква книга четеше
    преди лекциата в техническиа.

  2. yovko Says:

    И аз очаквам точното заглавие на книжката! Нещо за GRUB беше ;) Смятам да си я купя!

  3. Петър Пенчев Says:

    Ако е тази, за която си мисля, се казва ‘Ни вест от Гурб’ (макар че и аз първия път прочетох Груб ;) и… таковата… МНОГО си заслужава :)

  4. Васил Колев Says:

    Да, тази е книгата, аз снощи я прочетох, наистина е много добра :) Има и някои интересни идеи в нея :)

  5. Лина Says:

    Като си помисля за “Ни вест от Гурб”, се сещам за портфейли ;)

  6. Петър Пенчев Says:

    Е, Лина, ти пък сега… недей така… недей така с лошо, не на негов собствен терен :P

    А за тези, които се чудят за какво става дума – мда, кавазхме вече, книгата се казва ‘Ни вест от Гурб’, мъничка е, чете се на един дъх, действайте :) Голямо мерси на Светла, Асен и Лина – май горе-долу това беше веригата, по която книгата е стигнала до мен… :)

  7. Katerina Says:

    Тя и до мен стигна :) Наистина си струва…аз искам да балгодаря на всички за всичко…за книги, тениски, и най-вече на Лина,
    без която всичко това нямаше да се случи :)

  8. петър Says:

    Само до мен явно не е стигнала :-)))

Leave a Reply