2004-03-02 09:00

by Vasil Kolev

Чорапи.

Те трябва да са осмото чудо на света. И съм сигурен, че в бъдеще физик, информатик и математик ще издадат изследване върху тях, и върху тоталното им незачитане на основни моменти от теорията на вероятностите. Например, аз поне до сега не се сещам да зъм прал чорапи, и те да са били четен брой. НИТО един път. Може и специално да ги слагам 2 по 2 в торбата с прането, но в крайна сметка, като ги сваля от простира, са нечетен брой, и доста често не остава само един самостоятелен чорап, а няколко…

А може и да се включи и някой биолог в изледването, и да открият или че чорапите са живи създания, или че съществува някакво Чорапено чудовище, което ги яде (и което може да се окаже подходящо за плашене на малки и големи).

Не бива да се забравя и невероятното забавлени по чифтосването на чорапите, което включва спомняне на последните няколко места, на които съм оставил единични чорапи, и дълги упражнения по pattern matching, когато имам пред себе си 20 черни чорапа, които обаче се различават по материя, дължина, и дявол знае още какво. Това не е проблем само на черните чорапи, му/другото, просто защото след достатъчно пране цветът на всички клони към странна комбинация от синьо, зелено и черно.

Ако/като имам деца, може да ги забавлявам с чифтосване на чорапи – и без това отнема доста време…Може и с тях да се получи същото, което ставаше вкъщи, което най-точно може д се изрази с фразата “Твоят шкаф с чорапи е и мой” (което включва и забавни неща като промъкване в ранната сутрин в нечия стая и тихо ровене в някое чекмедже с надеждата да се намерят 2 еднакви чорапа, които да ти стават).

Чорапите ме докараха една сутрин до това да наругая реалния свят, че в него няма grep.

И за пореден път ме накараха да осъзная какво ужасно мрънкало съм, извинявам се на всички, прочели това :)
(аз отивам на лов за Чорапеното чудовище)

И все пак, за да има някакво смислено съдържание, да спомена, че RIPE ми отговориха с readme файла, който бях чел, и което им обясних. Също така се наложи (пак) да си оправям кирилицата, и трябва да пратя bugreport до debian по въпроса, да видим какво ще излезе. И като последно – режимът ми почти се оправи, станах в 4:30 , сигурно няма да заспя днес на лекцията по мрежова сигурност :)

Tags: ,

Leave a Reply