2006-01-10 23:14

by Vasil Kolev

Кратко от последните няколко дни – вчера изкарах основно в борба с един телефон, да го накарам да праща sms-и (Motorola c450 пише на него, а се разпознава като 330 или A780, дге). Написах накрая едно кратко програмче, което да се занимава с комуникацията, понеже се оказа, че няма нищо работещо – повечето софтуер не искаше да осъзнае гнусния бъг на телефона, че sms-а трябва първо да се запише, и после да се прати.

Скоро си играх и с един CentOS, докато помагахме на един потребител да си подкара нещата – да си призная, направо ми беше неуютно да го ползвам, май debian-а страшно ме е разглезил.

Наблюдавам интересно явление в себе си, от типа ‘дай му власт и му гледай сеира’, хванал съм се да правя поредната реорганизация в офиса (която е част от големия ми план за renumbering и подредба на цялата мрежа). Почвам да се чудя кога ли на хората ще им писне от мене :)

А, и се оказа, че сериозно количество хора от фирмата и свързани с нея такива ми четат блога… Voland ми обясни с кратки думи, че ако някой от шефовете се оплаче защо сме правили нещо, за което е разбрал от блога, ще ми се случат лоши неща … :)

А мен утре ме чака борба с бюрокрации – свидетелства за съдимост, да си вадя копие от дипломата, медицинско и всякакви подобни гадости. Мразя…

Tags:

8 Responses to “2006-01-10 23:14”

  1. Heth Says:

    блех.. :>

  2. Георги Чорбаджийски Says:

    Дейба аман от глупости!!! Това счетоводителите са гнусно племе ама по-гнусно племе са тези които ги карат да бъдат такива. Обяснявам: свидетелство за съдимост НЕ ТИ ТРЯБВА, освен ако не те назначават за която се изисква (учителка например). За медицинското е същото положение. Мама му стара, всеки път се карам с колегите ми когато назначаваме нови хора, защото са им казали да им искат свидетелство за съдимост и медицинско. Счетоводителката ги е инструктирала да искат, *за всеки случай*, та ако евентуално някой тъпунгер от НОИ или данъчен се сети да поиска вместо да му обяснява, че за работа като нашата такива неща не трябват, просто да му го даде.

  3. Георги Чорбаджийски Says:

    С други думи, питай работодателите, според коя наредба или закон ти ги изискват тези неща, заради които трябва да се разкараш до родният ти град и да си загубиш два дни…

  4. Георги Иванов Says:

    Чувал съм , че хора са били уволнявани заради писанията си в блог касаеща работата им.

  5. Нощ Says:

    Ами ако е нещо confidentional, а те са го споделили на принципа “Мило дневниче, ша знайш ‘неска к’во стана…’ :P Аз по-другояче разбрах горната забелжка.

  6. DrFrancky Says:

    Уволнен си !! И не заради блог-а ами заради смс-ите … Вчера не сам спал заради тебе :-))
    През 5 мин. СМС .. това уп .. това даун .. онова уп .. онова даун ..
    Аколкото до блог-а .. ми когато пишеш неща които не са фирмена тайна не виждам проблем

    п.с.
    Честито за Баровски
    Вината няма значение .. прав .. крив .. дано да си е взел бележка

  7. Иван Бояджиев Says:

    Я сподели как точно тормозиш хората с автоматичните смс-и :))

  8. Георги Чорбаджийски Says:

    последното го парснай като “я сподели как тормозиш хората с еротични смс-и” и ми стана забавно :)

Leave a Reply