2006-05-29 23:47

by Vasil Kolev

Три дни командировка в Белгия.

Три дни ходене по разни сървърни, оправяне на всякакви неща, размъкване на (доста тежка) техника, заобикаляне на (малоумни) мерки за сигурност, пиене на белгийска бира и т.н.. Храната беше добре, жените – в общи линии, като цяло беше доста приятно (и уморително) прекарване. Нямах internet в хотела, но нямаше особено значение – така или иначе бях твърде уморен всяка вечер и директно заспивах.

А сега си седя на летище Брюксел и чакам полета (който закъснява с един час, нещо съвсем нормално за Bulgaria Air).
———

Това така и не успях да го кача, та да го допълня… Полетът пристигна навреме (мисля, че пилота определено се постара да побърза, и на всичкото отгоре кацна много меко – голяма рядкост за летище София) и ме посрещнаха Zoa, Мира и доктора и ме закараха до вкъщи (т.е. не точно ме посрещаха, а ме издебнаха в гръб и викнаха с пълна сила :) ), където просто си легнах и умрях…

Понеделника мина в разни довършителни работи, като писане на status report-а, гледане на какво имам да правя през седмицата и борба с текущия ни DNS setup (в който има ужасни неща). Вечерта взех едно от нашите wireless AP-та (девойката с ключа си беше тръгнала, ама с червото се оправихме лесно с ключалката) и сега си работя с laptop-а от леглото, което си е направо щастие…
(на заплата трябва да си купя едно мое AP)

Tags:

13 Responses to “2006-05-29 23:47”

  1. Мариян Says:

    Препоръчвам ти това зверче: ASUS WL-530g
    Много е малко и е перфектно за разнасяне. С всички възможности които може да ти потрябват(е с излючение на SNMP).

  2. velin Says:

    WRT54G или WRT54GC ако ти трябва по малко (и с по малки възможности)

  3. Павлин Петков Says:

    Аз пък ще кажа D-Link DI-524

  4. zImage Says:

    Твърде позната ми е тази тема… но все пак да си повторя препоръката – Asus WL-520G:

    Linux OpenWrt 2.4.30 #1 Wed Nov 23 22:35:53 CET 2005 mips

  5. Васил Колев Says:

    В момента имам един linksys и работи страхотно. Колкото до dlink-а – имаше един такъв в предната квартира, и е невероятна боза – много слаб излъчвател (изобщо калпаво радио), а като се включи криптирането и направо се засира.

  6. Стоилов Says:

    Струва ми се особено странна липсата на интернет в Белгийски хотел. Не си уточнил класа на хотела, но имайки предвид, че в България голяма част от хотелите, пък и по-малките такива имат безжичен (или жичен) достъп, то липсата в Белгия е учудваща. Иначе ми се струва много интересна командировката.

  7. Васил Колев Says:

    Уф, не съм се изразил правилно… Wireless имаше, но на техния телеком, а аз като противник на всякакви кредитни карти нямам такава и няма как да си взема такова нещо (а за два дни не си струваше).

  8. Атанас Бъчваров Says:

    Ой да ма шакадъм, шакадъмр…

  9. ицаци Says:

    @Стоилов: В Белгия на много места достъпът до Интернет е силно затруднен, че дори и го няма. Хич да не те учудва това за хотела.

  10. Васил Колев Says:

    Бъчваров, знаем за любовта ти към чалгата, ама айде недей се показва навсякъде :)

  11. Црвото Says:

    Хех :))) Кой го казва :))) А вчера ти публично беше обявил в блога си, че Таркан (или ПреТъркан, все тая) ти е новия идол, даже и screenshots има. Онова по-горе е негово май.

  12. Васил Колев Says:

    Screenshot всеки може да фалшифицира ;)

  13. Стоилов Says:

    @ицаци: А каква е причината за това?

Leave a Reply