2004-03-25 00:23

by Vasil Kolev

Вече има коментари в английската версия (след сериозно бърникане), и има връзки за RSS и на 2та езика. Следва да оправя момента с RSS-а за коментарите, и може би шрифтовете (от които Жоро Чорбаджийски се оплака днес, на гномската сбирка).

Днес имах доста интересни преживявания, започна се със среща за обсъждане на един нов проект, който ще правим аз и chervarium, в който участват и неща като high-availability. В общи линии обсъдихме основните положения, поговорихме си за други интересни неща (човекът, който ни взема да участваме в проекта, е един от първите unix-аджии в България :) ).

Прибрах се, взех си листи, писците и една дъска, и се разположих във фотьойла на терасата, и написах основната част от нещата, докато идваше бурята (то не беше голяма буря де, само дето духа много :) ). Комбинацията от хладния и влажен въздух, силния вятър и откъслечните гръмотевици определено помогна за работата, някой ден сигурно ще си намеря място, където подобни бури са чести :)

По закон на Мърфи се оказа, че утре трябва да направим още една среща, за да дообсъдим още малко подробности, вече със самия клиент, за да видим какво точно ще става. Надявам се да няма много болни идеи от типа, че с дърво и тиксо може да се строят самолети…

Е, поне се надявам бързо да успея да оправя нещата, за да мога да поработя още малко в/у социалната мрежа, малко остава на основния документ да бъде завършен.

Разбира се, около тези работи тотално забравих за срещата по случай рождения ден на Gnome, която беше в ‘При Кмета’, и за която ми се обадиха по телефона около 21:00 да ме питат защо ме няма… Метнах се на едно такси, и пристигнах за нула време :) Успях да се видя с доста хора, да поговорим за най-различни неща (и си отбелязвам – Пейо ми даде няколко добри идеи какво да добавя в документа за социалната мрежа, не трябва да забравям :) ). Освен това, имам няколко въпроса, които да задам на Александър Керемидарски (salle) за mysql, и да видя дали не трябва да си променя донякъде мнението за стабилността й, ще има интересен разговор следващия път…

И като финално – някой да има идея за какво иска да говоря на Линукс семинара тази година? Аз имам една-две идеи, но ако някой се сети нещо много интересно, да казва :)

Leave a Reply