2006-11-18 00:38

by Vasil Kolev

Това го четете от новата marla :)

Около 15:30 занесох машината, за около час синхронизирах каквото беше останало от /home, след което последва подкарване на услуги, което продължи до преди около час… Все още някои неща ги няма, но с тях ще съм на принципа ‘докато някой ми се оплаче’ :)
(на marla.ludost.net може да се види малко информация за хардуера, снимката ще я сменя после)

Имаше едно количество весели проблеми (основно защото новата машина беше с чиста инсталация на etch), между които обаче най-дразнещия беше с mysql-а. Тия хора няма да спрат да ме изненадват с усилията си да направят нещо толкова дразнещо – този път проблема беше, че ако имаме SELECT заявка с FROM pesho p LEFT JOIN gencho g ON (p.id=g.id) ще даде ‘няма такава колона p.id’, понеже трябва да се напише FROM pesho p LEFT JOIN gencho g ON (id=g.id)… Разбира се, пак имаше и проблем с encoding-ите, но този път с малко експерименти се оправих.

Tags:

3 Responses to “2006-11-18 00:38”

  1. Heth Says:

    да ни е чесита :)
    \кой ме би по главата да стана в 7 в събота..\

  2. Nick Angelow Says:

    А като сменяш снимката на marla, направи я еднаква по размери със снимката на Marla Singer, че така не е докрай естетично.

  3. Владимир Герджиков Says:

    Ако приемаш оплаквания, аз ти се оплаках писмено преди няколко дена в личен email, ама явно е поътънал някъде в кереча. :) Както и да е….. Преди време имаше един ресурс docs.ludost.net. Предполагам, че беше на marla-та. Сега страницата е улряла. Имаш ли намерение да я вдигаш пак? Не знам колко кила (по-скоро G-та) стояха отзад, но там имаше безценни документи. Жалко ще е да се погубят някъде.

Leave a Reply