2004-01-23 19:27

by Vasil Kolev

По закон на Мърфи излезе мръсен и просташки бъг, свързан с това какво се получава, като смесиш signed и unsigned числа… бафмааму, намерих го след 2 часа ровене и други черни магии. Да debug-ваш, докато нещо се ползва, е страшно забавно, особено ако това нещо е web сървър с поне 30 заявки в секуда (въпреки че май не са падали чак дотолкова:) ). И като последна добавка по темата – ltrace е ебаси бозата, в повечето случаи пречи, вместо да помага.

На дебъгването помогна и една доста голяма порция китайска храна… :)

След по-малко от час трябва да излезе сателитната снимка от 18:00 на meteo.fr, да видим дали се очертава да се оправи обстановката около Добрич. Днес правихме една забавна магия да пренасочим пощата да минава през backup линията (защото никой не се беше сетил преди това, кога ли ще се вземе една AS за там, да пуснем едно BGP, и да си решим проблема… )

Тука flipflop му е дошла болната идея да си пише сам content management система за сайта на iseca.org (на който в момента няма нищо :) ), и коравата му и куха глава не иска да възприеме, че не трябва да открива колелото, след като има поне 100 такива системи под някакви free/open лицензи. Къде ли ми е чука, да му обясня по-убедително колко му е глупава идеята….

От днес официално ни работи пералнята, може да се напием по случая, на мене един път даже ми се наложи да пера на ръка… Може да мога да мия чинии, и така да си почивам понякога, ама никога няма да свикна с прането, противоестествено ми е…

FSA-bg имат идеята да се хостнат някъде, и им предложих на марла, да видим какво ще решат, би било интересно да ги приютим и тях :)
Като казах Марла, в понеделник, като си платя за ремонта на UPS-а, ще и взема и още 512М памет, че с 256 май не се оправя много добре, като се качи трафика над 20mbps, и почва да скърца… Е, очаква я малък upgrade :)

Аз мисля да си тествам UPS-а ей-сега, да видя как ще се държи с новите батерии :)

Leave a Reply