5 неща, които не знаехте (и сигурно не сте искали да знаете) за мен

by Vasil Kolev

По покана на Йовко да взема и аз да напиша нещо :) Цялата история ми напомня една книжка (не знам защо все нея давам за пример), “Време на промени” на Силвърбърг, в която имаше един интересен наркотик, който когато го вземеха двама души, започваха да си чуват/виждат мислите. Там главните герои живееха в цивилизация, която отричаше изобщо “Аз” и като идея личността, та този наркотик имаше много сериозно въздействие в/у културата им, а хората, които го ползваха, биваха наречени “душеразголвачи” – та при всеки такъв момент се сещам за термина :)

И така, 5 неща, които не са били ясни за мен:
1) По документи ме водят епилептик. По тоя случай мразя докторите, понеже за около 10 години така и не можаха да разберат какъв точно е проблема (и прилично ме натровиха с различни лекарства), та си намерих начин да живея с него. Поне заради това не карах казарма (то ако ме бяха взели, щеше да е невероятен майтап…). Пречи ми на моменти, особено като не се наспя или ми е голямо натоварването, ама поне помага да се усетя кога съм прекалил :)
2) Аз съм болен властохолик (добре де, предполагам че всички го знаят, ама все пак :) ). Постоянно трябва да се боря със себе си и да гледам да не ми дават власт/подчинени, просто защото ги експлоатирам с пълна сила … Т.е. в повечето случаи гледам да не ги товаря повече от мен, но пък аз не си спомням да съм се щадил особено :).
3) Пробвал съм да си направя чай от използвана дамска превръзка – не става (попива цялата вода). Мисля да пробвам с използван тампон, само дето май никоя жена досега не ще да се навие (не ми е съвсем ясно защо).
4) Нямам никакви чуство за ритъм. Усещам се как си барабаня на някаква песен и как почвам да се обърквам. Случвало ми се е по време на секс да си броя ‘едно, две, три, четири, едно, две, три, четири’ за да се уцелва някакъв ритъм…
5) Обичам да debug-вам хора, да се ровичкам в това как мислят и да се занимавам с проблемите им, помага ми да си почина от моите. Понякога това доста притеснява хората, беше едно от нещата, които ме разделиха с голямата ми любов.

Tags:

15 Responses to “5 неща, които не знаехте (и сигурно не сте искали да знаете) за мен”

  1. пропаднал физик Says:

    Доста мъка насъбрахме покрай тия 5+ неща, а?

  2. velin Says:

    баси.. аз очаквах нещо сензационно.. :P

  3. steve Says:

    Проблемът се решава много лесно с помощта на това устройство наречено метроном:

    http://www.pcglobal.gr/images/articles/metronome.jpg

    Този е механичен, жива класика тъй като освен слушаш гледаш и махалото, коеот при някой има хипнотизиращи функции.
    Продават се в музикалните магазини за около 70 лева. Има и електронни, но те само пискат и нямат махало!

  4. Борис Says:

    Сложи и една шеста точка: Я съм мала питбул – териер!
    :)

  5. Бобсън Says:

    Е нали уж неща дет не ги знаим за теб?
    нямаше да мога да ти уцеля формулировките за някои от петте, но в общи линии си ти ги знам гореписаните…
    Това номер 4 е самозаблуда твоя. нали съм те виждал колко чинно в такт куфееш на Fans-а, че и на други места…

  6. Васил Колев Says:

    @Борис: За териера – не знам що така се смята… Ако смяташ, че съм животно, то определено не съм малко такова :)

    @steve: Ще е малко грубо по време на секс да си пускам метроном. А и май не може да му се наглася скоростта… Интересна идея би бил сексуален метроном, да напасва ритъма си към хората :)

    @Велин: е ако искаш, вземи разкажи нещо, дето само ти го знаеш :)))

  7. velin Says:

    ще запазя коза с “онези снимки” за друг път :)))

  8. freax Says:

    Точка 3 съм я виждал на живо деа …

  9. Night Says:

    Може би 5 са малко… За 4) – сменете позата, така че да не броиш :D или хмм… не ми хрумва. Точка 3) О.о, но след известен размисъл ..ехх аз пробвах да направя чай от цижюгара. Може би аз трябва да пробвам с фас, а ти да установиш опитно колко вода е нуждна, за да остане поне малко (ползвай чисти за целта!).

  10. пропаднал физик Says:

    Метрономът се наглася, Зелени, иначе няма да има особена полза от него в музиката. Оная джаджа в средата на пръчката (на снимката) служи точно за това – променя инерчния момент на махалото, а от там и честотата на тиктакането. А уж си технически грамотен човек…

  11. алекс Says:

    @пропаднал физик: за изначалното настройване си прав, но то се пак ритъмът се променя в течение на реализацията на замисъла. Подозирам, че дои да е в състояние да се сети как и с колко да променя настройката на метронома, при третото спиране с аргумента “извинявай, само да променя момента на махалото”, останалите участници в процеса ще са леко, много леко раздразнени и силно вероятно – некооперативни :-)))

    А пък ако опита в движение, току виж – и битова злополука. А метронмът е остър. Ако ти го изпуснат точно отгоре, може и дупка да остане, ако инертния момент е правилен :-)

  12. Васил Колев Says:

    :) Алекс е успяла да отговори преди мене :)
    Виж, ако се измисли метроном с обратна връзка от участниците в упражнението, сигурно ще върши работа :)

  13. алекс Says:

    С гласов контрол, и с гласов анализатор! Колкото повече се повишава интензитетът на звуковите вълни от гласовете на участниците, той да реагира съответно с ускоряване!

    Хм. Дали трябва да бъде gender oriented, или ще е унисекс?

  14. sld Says:

    Смятам , че идеята за този вид трябва да се до разработи!
    Както забелязах има голям интерес и току виж има хора които да се възползват : ) . А както гледам и идеи не липсват. Успех , ако го патентовате , може да се окаже , че е изобретението на ХХI век и някой да стане Нобелов лауреат :) .

  15. пропаднал физик Says:

    Хм… микрофон, усилвател, компресор на динамиката, импулсен детектор с тригер на Шмидт, фазозаключен цикъл, управляващ микроконтролер и един зумер или електромагнит с котвичка, която блъска по пластмасова чашка от кафе… Може и един муш-във за XMMS или отделно приложение, но ще трябва да си държиш лаптопа до леглото :)

Leave a Reply