2004-03-30 15:13

by Vasil Kolev

Бла, тая пролет определено не ми се отразява добре. Наложи ми се да изпия 20 валериана снощи, за да заспя, и сега пак малко ми се спи (което може да се дължи и на недоспиването предните дни и умората).

Вчера ходих да гледам как ще ми изглежда новата кутия, нещо като това , само че няма да е прозрачна, и ще е от 8мм пено-PVC (дано пак не съм объркал името на материала :) ). Преди това обаче трябва да потормозя човека да оправи чертежите за 8мм дебелина на стените (сега са 5мм) (чудя се, дали и 10мм не е добра идея, съвсем ще убият звука), и да му дам около 2 седмици да я нареже и направи, с водното охлаждане и т.н.

Интересно нещо за четене: http://www.rheingold.com/vc/book/intro.html.

Идеята за социалната мрежа почна да се изчиства, вчера получих 2 mail-а по темата,и днес сутринта успях да им отговоря, изглежда, че има бъдеще :) Открих, че подобни неща има, например jabber, който обаче има няколко проблема, като забиване на потребителя на определен сървър, като липса на интеграция на криптографията в самия протокол (имат идея по въпроса, само че на мене ми се вижда леко куца…). В общи линии цялото това нещо е напасване на няколко готови неща в едно цяло, типичен hack проект :)

Клиентите за новия проект още не са се обадили, да видим какво ще стане с тях, че мразя да чакам, с червото си правим даже предварителен research, да не си губим времето после… Има някои много интересни моменти, даже мислим да проведем един експеримент при него, от който резултатите ще стават и за публикуване :)

2 Responses to “2004-03-30 15:13”

  1. Boyan Says:

    Що просто не си купиш една Antec Sonata и не забравиш за случая?
    http://www.antec-inc.com/pro_details_enclosure.php?ProdID15138

    Или пък мислиш че можеш да направиш по-добра шумоубиваща кутия от тази ?

  2. Васил Колев Says:

    Замислих се, да ти кажа, като и гледам параметрите… само се чудя дали наистина ще убие всичкия звук от дисковете, особено това 10к оборотно scsi, другата има тая идея в дизайна си….

    Определено ще си помисля :)

Leave a Reply