2007-04-03 23:08

by Vasil Kolev

Мина лекцията за wireless datalink и routing протоколи, част 1 и част 2 са на стандартното място (доста добре се получи).

Следващата лекция ни е чак на 13 април, поради великденските празници – успяват да ни хванат две лекции.

Аз все повече и повече откривам, че съм повреден. Повечето хора, изправени пред това да направят нещо, което още не им е ясно с някакъв софтуер, се хващат да го цъкат, да четат документация, да питат други хора. Аз по някаква причина използвам някакъв brute force метод, който включва ровене в документацията с google, четене на strace dump-ове, ровене с grep в source и в dump-а на базата нещото и изобщо всякакви такива подмолни груби методи… До преди малко се рових как точно ще стане номера с писането на оценките на студентите в moodle, и накрая стигнах до извода, че в общи линии се озовават в mdl_assignment_submission таблицата (а, Чорбаджийски, имаш 30 точки на първия тест :) ).
Мразя сложните системи, ама ми е забавно да ги ровичкам.

(още си спомням как намерих настройката на courier-mta да не bounce-ва съобщения с проблеми с MIME, с grep в source, и колко php/perl/python код съм debug-вал с ltrace и strace)

Добре поне, че не си дописах някой дребен мръсен hack вътре, какъвто навик имам. Някой ден ще си събера всичките patch-ове, които съм писал за един или друг проблем, ще си ги разпечатам и ще ги залепя на стената, за да ми напомнят да не правя такива работи.

(В неделя си update-нах машината и минах от Xgl на X с AIGLX, пак с compiz. Доста се lag-ва, трябва да го прегледам защо.)

Tags: ,

3 Responses to “2007-04-03 23:08”

  1. Nick Angelow Says:

    Май няма да имаш повече нужда от тапети :о)

  2. Георги Чорбаджийски Says:

    Е това да си спец, без да съм правил тест имам 6 :-)

  3. Dragomir Zhelev Says:

    Опитай beryl .

    Тва е хранилището за ubuntu.

    deb http://ubuntu.beryl-project.org/ edgy main
    deb-src http://ubuntu.beryl-project.org edgy main

    А това е страницата на проекта :
    http://www.beryl-project.org/

Leave a Reply