2007-04-22 00:14

by Vasil Kolev

Най-накрая изгенерирахме тестовете за студентите за понеделник – в момента се печатат… Отне няколко часа Пенчев да напасне генератора, а на мен също толкова преди това да намеря нещо, което да конвертира html-а в postscript (понеже червото си е преебал лентата с backup-а, където има генератор на postscript неща).
(единствения свестен конвертор е XUL нещо, което ползва Gecko-то от mozilla. да живеят мръсните hack-ове)
(не успяха да ми изпият уискито :) )

Изгледахме и една серия от Harvey Birdman – Attorney at Law (невероятна простотия), а по някое време Дачев се обади да ми каже, че според една девойка моя блог без снимки бил като zamunda.net без порното (което още не мога да си го изясня точно :) ).

Tags: ,

3 Responses to “2007-04-22 00:14”

  1. пропаднал физик Says:

    Има един конвертор (по-скоро метод за конвертиране) на HTML в PostScript, който заслужено може да се нарече StupidConv. Базиран е на XUL. Конвертирането става на ръка, като HTML файла се зарежда, след което се конвертира посредством “изпечатване” в PostScript файл. Малко бавно е, но е доказано, че работи безупречно. И да не забравя, XUL-базираният софтуер се нарича Iceweasel (известен и като Mozilla Firefox сред не-Debian средите ;))

  2. Петър Пенчев Says:

    Това беше моето първоначално предложение към Васил – само че много бързо се съгласих, че в нашия случай е неприложимо, когато той успя да ме убеди, че за Мрежовата сигурност няма да печатаме 5-6 варианта на тестове в доста копия, а ще има стотина варианта, така че да няма (много) случаи на студенти, които да правят един и същи тест. Някак си процедурата по ръчно печатане на стотина (а впоследствие се оказа, че трябва да бъдат и повече) теста не ни привлече особено :)

  3. николай Says:

    За вас TeX няма ли?! Хакери такива… ;)

Leave a Reply