2007-07-20 21:53

by Vasil Kolev

Едно съвсем битово писание ще взема да драсна, че другото трябва да ми постои още малко в главата…

На първо място, днес братовчедка ми роди момиченце, 2.750кг (колкото съм бил аз), казва се Ния – да ни е честито :)
(това чичо ли ме прави?)

Търся си нова раница, че старата вече сдава багажа, изтрая ме две години. Ето това ми е текущата раница, издържа на голямо количество тормоз от моя страна (събирал съм вътре 20м VGA кабел, лаптоп, проектор и допълнения), но с количествата книги, които разнасям, май ми трябва и по-голяма…

Това, което съм виждал, като например стария и новия модел на HP не ми харесват изобщо, а Samsonite един път им се разправях за гаранцията и не ме зарадваха изобщо… Ако се намери малко по-голям модел на моята, с по-хубави дръжки обаче ще си го взема :)

Та някой да има идеи по въпроса?

(теми, на които мисля да пиша – малко наблюдения за поддръжката на един форум (anime.ludost), последния протест и защо от някъде ме гонят неприятни мисли, и може би (и не дай си боже) нещо на политическа тема).

10 Responses to “2007-07-20 21:53”

  1. Орлин Василев Says:

    Наистина на НР последните не са като света аз имам и като сложа прилично количество книги , както обикновенно нося не е добре не се разпределя хубаво тежестта по гърба. А защо не си вземеш като старата тя е екстра и изглежда доста удобна, ако не намериш добър заместител?

  2. Георги Христозов Says:

    Относно протеста – на една от снимките, които направих, се вижда дългокос младеж със залепена уста и тениска със спиралата на Debian. Това ти ли си?

  3. Даниел Панев Says:

    Ами аз ползвам Loweprod CompuRover AW. Можеш да й хвърлиш едно око. Принципно е раница за фотоапарат + обективи + лаптоп, но е доста модулно направена – с промернливи преградки и прочие, солиден дъждобран и т.н. и т.н. Не знам дали ще ти пасне на теб, то все пак можеш да й хвърлиш едно око – според мен си заслужава. Цена в България – около 300 лв. Примерно от Кунторов.

  4. Даниел Панев Says:

    Lowepro, не Loweprod, естествено…

  5. V. Vassilev Says:

    http://www.comelsoft.com/tucano.html (моля, не го считай за нагла реклама)
    тук има продукти на Tucano, вкл. раници, но е хубаво човек да види на място.

  6. Васил Колев Says:

    @Орлин – ако не намеря заместител, ще си взема – за лаптоп това е най-добрата раница, която съм виждал до момента… Това, което ме притеснява, са дръжките за рамената (нямаше ли по-добра дума?), моите вече са почти скапании и двете… Днес ходих до един магазин, оказа се, че от моя модел имат по-голям вариант, но не знаеха дали имат на склад (имаха в магазина един от по-малките). Цената беше някъде 260 лв.

    @Георги – ако е бяла тениската – аз съм :)

    @Даниел – разгледах, ама май трябва да я пипна на живо, за да реша. Ще взема да обиколя магазините…

  7. yovko Says:

    Lowepro Computreker AW можеш да видиш наживо при мен. Lowepro правят много добри неща – имат и специални неща за компютри, но приципно фокуса им е фотографията, така че… изборът не е особено голям, но можеш да се ориентираш на lowepro.com

  8. mellie Says:

    в ЦУМ на 4-ия етаж (мисля) продават Titan и Carlton

  9. denikide Says:

    Аз съм с Dicota и вече ме държи 4та година. Едната закопчалка на ципа се прецака, но за щастие е с две :-). Може би ще ти пасне “BacPac Mission XL”. На друго място където видях готини раници беше на Раковска и Графа, точно по диагонал на Славейков(магазина на Apple). От блога разбрах, че често си там, виж марките на раниците и си разгледай модели.

  10. Ирина Марудина Says:

    С това jsessionid в URL-то към твоята чанта в поста – никакъв шанс ;) За момента така и не съм намерила начин за взимане на трайна връзка към продукт на Samsonite. Но пък цялата серия я има на сайта на официалния вносител за България – АТГ : http://www.atg-apa.net/knapsack/128.htm

    Сега като я видях се сетих, че съм те мяркала с тази раница ;) Моята е същата серия, но модела с разширението с цип – става доста по-масивна. Ползвах я и при една командировка до Франция макар че не носех лаптопа. Струваше 180 лв преди две години и половина.

    Иначе до момента имам ежедневна раничка, раница за лаптоп и голям куфар все Samsonite, от всичките съм много доволна.

Leave a Reply