2007-12-08 14:07

by Vasil Kolev

Като за начало, честит празник на всички студенти. Пийте с кеф, реанимацията ви очаква:)
(аз и днес ще се опитам да не пия, простата сметка показва, че за последните две седмици не съм пил 2-3 дни само)

Има някакъв казус тия дни около преподавател във факултета по журналистика на СУ, дето се опитал да преспи с една студентка и т.н.. Вдигна се прилично количество шум, против и за него, и доста хора отказват да признаят основния факт – той като е преподавател, има една основна отговорност към студентите и към образованието като идея. Поне според мен му е малко да го изгонят.
Разбира се, той после е обяснявал как “в другите факултети е по-лошо” (“оплакваме се, че ни е мръсен въздуха – ама на Марс изобщо няма въздух, там е по-зле”). Жалко, че няма кой да направи едно достатъчно добро предаване на темата корупцията във висшето образование като идея – единственото хубаво нещо на темата, което съм виждал е книгата “АНТИкорупция/антиОБРАЗОВАНИЕ”, където са събрали доста добре различните варианти на корупция и са направили едно прилично изследване на разпространението им (сексуалните услуги имаха много малък дял). Да направи някой простата сметка колко пари се източват от студентите около такива практики (от най-простата – задължително да си купиш точно определения учебник и ще вземеш изпита, до купуването на изпити и т.н.), да покаже точно колко е корумпирано висшето образование и да стане ясно, че не може повече така. Май трябва пак BBC да направят някакъв такъв филм.
Иначе колко надълбоко е корупцията в системата се вижда и от това, че реално оплакването е от преди 6-7 месеца, а чак сега се прави нещо, когато е стигнало до медиите – интересно колко още оплаквания са потънали по този начин.

Симион е направил доста добро отразяване на случая.

Tags:

5 Responses to “2007-12-08 14:07”

  1. пропаднал физик Says:

    В СУ е пълно с какви ли не ненормалници (не съм само аз ;)). Преди време някакъв безумно влюбен асистент намушкал с нож майката на своя студентка и забележи, затворил котарака им в хладилника!

  2. maka Says:

    Доколкото знам, оплакването се отразява толкова късно по молба на студенктата, която е помолила материала да се излъчи след като се дипломира. Иначе си прав за всичко.

  3. Рима Says:

    Оказа се,че въпросната студентка е била ученичка на настоящата ми учителка по литература.Бавили са се,защото тя след като се е свързала с Нова,те доста дълго са се консултирали с юристи и не-съм-сигурна-още-какви,за да е всичко законно,когато го пуснат по телевизията. Иначе студентката преди да стигне до Нова се е оплаквала в самия университет,но са й казали,че “айде,бе,момиче,твоята молба ли да гледаме,знаеш ли колко други по важни има?”,а деканът й е казал “ама той му е такъв характерът,той и колежките си така задява.” А да е жив и здрав,дано влезе в затвора,момичето го съди в момента :)

  4. 83.135. Says:

    хехехе и кой да бъде този някой, който да ги направи тези работи?
    1. На кой му пука/държавни органи/
    2. Някой комерс тв, за да има сеир – ами ето направиха го, то щото ние не ги знаем що за стока са в университетите.
    уфф стига с теа BBC, западна помия.
    Тръгваме с правите лопати и това е спасението! Напред!!!

  5. freax Says:

    Аз така, на едно асистентче от ФМИ щях да му начупя капачките на коленцата. Беше тръгнал да разправя на жена ми, че няма да и даде изпита ако не излезе с него. Добре, че се осъзна на време :-)

Leave a Reply