2008-01-21 21:57

by Vasil Kolev

Пак не съм писал от 4 дни, нещо съвсем се отнасям.

Довърших си настройките на домашната работна станция, compiz-а работи като слънце (доста по-приятно от metacity-то). Оправих си и малко настройките по мрежата, сега phoebe.ludost.net е на router-а, а не се прехвърля навътре (ще взема някой ден така да спра да си ползвам работната станция за сървър).

Търся работа за майка ми – от предната работа я уволниха, понеже казала на един user да rtfm.
(после как да не се гордея с нея)

“Завръщане” има още едно представление на 3.02, трябва да си взема билет. Някой да има път натам ?:)

Влизам във форма – снощи съм изпил около половината от 750мл бутилка водка и нищо ми нямаше сутринта.

Щях да пиша review на “Requiem for Homo Sapiens” на Дейвид Зиндел (4 книги – Neverness, The fallen god (единствената, преведена на български), The wild и War in heaven), само дето ме мързи – само ще кажа, че книгите са страхотни и си струва човек да се потопи за известно време в тях.

Има update за wordpress, само дето няма patch, та трябваше сам да си diff-вам 2.3.1 и 2.3.2. Да видим и как точно ще го apply-на и с какво ще се сбие…

Tags: ,

6 Responses to “2008-01-21 21:57”

  1. николай Says:

    Phoebe на Holden ли е или някоя друга?

    Ако си patch-ваш wordpress-а защо не караш направо през svn? Хем ще знаеш какво си променял, хем ще можеш да видиш дали има конфликти без да изолираш още някакво копие на кода. Писал съм навремето малко подробности.

  2. Kiro Says:

    Ето това е майка. Браво!

  3. admin Says:

    @Николай, Phoebe идва от името на една от девойуте от “Приятели”, я дай малко повече информация за това, за което ти говориш :)

    Иначе ми е по-удобно с patch-а, понеже мога да извадя само това, което ме интересува – хващам се, режа си hunk-овете, които ме интересуват и така. Другия вариант би бил да живея на trunk и да update-вам до определен revision определени файлове…

  4. николай Says:

    Phoebe е сестрата на Holden от Спасителя в ръжта.

    Няма нужда да живееш на trunk, може да живееш на /branches/серия и при нова версия от същия клон просто да правиш svn up. Хубавото на svn-а е, че лесно можеш да направиш diff и да видиш дали ще имаш конфликти. Ти си знаеш де, ако ти е по-удобно да си правиш сам diff-овете и да набутваш твоите неща вътре — давай :-)

    Няма нужда и да си взимаш билет за 3-и, твоят важи, тъй като не го гледа на живо.

  5. freax Says:

    То и дибелия горе долу за такива неща го уволняват:-)

  6. Peter Kamenov Says:

    Поздрави задължително майка ти от мен!

    Прави размазващо показно на страхливците, който могат да са й синове!

    Поздрави

Leave a Reply