пак ГДБОП

by Vasil Kolev

Това е информация, която съм получил от достоверен човек, който предпочита да остане анонимен…

Вчера (12 февруари) във ФМИ са се появили трима … да ги наречем индивиди, влезли са в УИЦ (Университетския Изчислителен Център), минават през директора Красен Стефанов, като само размахват за малко някакви служебни карти (без да покажат разрешение за влизане в учебното заведение от ректора или каквото и да било друго) и казват, че са от ГДБОП.

Поискват информация за това къде точно се намира даден IP адрес, и докато се проверява, единия почва да разпитва една от девойките, работещи там какво гледа – а тя през това време гледа петицията за някой от екопротестите (нямам точна информация кой). Почва да я разпитва това дали при тях се host-ва, почват да питат ей-така “Къде са ви сървърите” (на което се отговаря – “Кои сървъри?”). Всичко това с до болка познатия ни нахален милиционерски тон, няколко пъти им се прави забележка (което не помага). Получават приблизителна информация за IP адреса и си тръгват.
(преди това пак със същия нахален тон са звънели по телефона за да питат за същото нещо).

Никой не му е хрумнало да повика охраната да ги изгони или юристката на факултета да ги пита на какво основание са влезли там.

Малко е ненужно да обяснявам как мнението на очевидците е било, че тия хора са рядко тъпи говеда.

Tags: ,

7 Responses to “пак ГДБОП”

  1. Heth Says:

    “рядко тъпи говеда.”
    rqdko _prosti_ goveda!

  2. LordDoskias Says:

    Как не е бил там Веселин Колев (vesselin.org), само мога да си представя как е щял да ги изгони като мръсни кучета :)

  3. Dragomir Zhelev Says:

    Може би той е човека решил да остане анонимен. Забелязвам, че спря да поддържа една много интересна страница и почти не се забелязват негови коментари из БГ виртуалното пространство /за мен неговите коментари и публикации бяха и са изключително ценни / . Отделно това http://vesselin.org/no-blog.html ми прилича на нещо като оправдание … но в България се случва какво ли не … не се различаваме по това отношение от бившите .ru държави.

    Бъдете здрави !

  4. Манго1 Says:

    Според мен анонимният достовврен човек е именно Веселин Колев. Вместо да се крие да вземе да напише за тъпоъгълната глава на спец. агент БОП!

    Крокодиле…как точно охраната ще изгони ГДБОП? Недей моля те пиши на градус :)

  5. chervo Says:

    vsichkoto BOP na sapun/v peshtite/nabiti na kol/eviscerated/…
    tezi sodomiti sa za vuzheto, nachelo s ministura im alkoholikv(a men ako pitate – zaedno s vsichki ministri, tehnata mama chervena/zhulta/turska)
    а

  6. Daniel Denev Says:

    Очаквам официалното им отказване от подслушване! В противен случай ще се появи доста софтуер (И НЕ САМО СОФТУЕР) с отворен код гарантиращ неприкосновенността на личната кореспонденция и комуникация в Интернет (Serpent, Twofish, AES 256, DES, RSA, PGP …). Препоръчително е (за доброто на всички) да се обърне внимание на написаното тук! Не разбирам самочувствието на “специалистите” от разни министерства и групи (немога да броя до толкова). Защо са се самозабравили в степен такава, че се мислят за най-добрите!? ПОЗВОЛЕТЕ и на нас (простосмъртните) да разбираме от технологии! (а дали разбирам… , вие как мислите…?) Всеки си избира САМ как да каже това свое “НЕ на незаконният тормоз със законови средства!!!” Някой от нас, освен да изкрещим в лицето им това свое “НЕ” – можем и доста повече … !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Чакам (не със скръстени ръце) отказа (официално обявен) … !!!

    (”`-”-/”).___..–””`-._
    `6_ 6 ) `-. ( ).`-.__.`)
    (_Y_.)’ ._ ) `._ `. “-..-’
    _..`–’_..-_/ /–’_.’ ,’
    (((’ (((-(((” ((((
    Daniel Denev

    Един такъв софтуер, препоръки и механизми, пуснати за свободно ползване биха могли да се използват освен от обикновенните хора и от доста други – на практика за всичко. … ТОЧНО ТАКА КАКТО НЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ И ЗАКАКВО ЩЕ ИЗПОЛЗВА СЪБИРАНАТА ИНФОРМАЦИЯ!!! КОЙ ЩЕ НАБЛЮДАВА НАБЛЮДАВАЩИТЕ …. ?

    Проблема сами си го докарахме. Научихме полицаите да местят мишката. Виж им сега претенциите. Онези от тях които не са ми били студенти, са ми били колеги. Имал съм и много по-умни от тях студенти. Много мразя да ми прилагат номера на които аз съм ги учил. Ще се радвам междувременно нещо нова да са усвоили та да ме изненадат. Ако включат и малко въображение ще ме направят горд. Жалко за тези от нас от IT средите които се продадоха на такива министерства и групи. Който неможе да програмира… там мястото си намира!

    ПРЕДЛАГАМ ЗА ДА СЕ ПЕСТЯТ ПАРИ И ДА НЕ СЕ ХАРЧАТ СРЕДСТВА ЗА ТАКИВА ПРОЕКТИ ДА ИМ СЕ ПРАЩА ДОБРОВОЛНО ПО ЕДНО КОПИЕ ОТ ВСЕКИ НАШ ЕІМЕЙЛ ДОБРОВОЛНО! НЕКА СЕ ЗАДАВЯТ ОТ СОБСТВЕНОТО СИ ЛЮБОПИТСТВО!!!!!!!!

    До господата от службите: НЕ ПРОДАВАЙТЕ СВОБОДАТА НИ! ТЯ НЕ ВИ ПРИНАДЛЕЖИ! ПРОСТО ТАКА СЪМ СЕ РОДИЛ… – СВОБОДЕН!!! ПРОБЛЕМ?

    Цитат: “Който заменя свобода за ‘сигурност’ НАКРАЯ ГУБИ И ДВЕТЕ” !!!!!!!!

  7. Бай Стоян Says:

    Миналата година по време на акцията им против “великите” престъпници торентьорите, едни кокошкари “начинаещи хакерчета” да вземат да източат 200 – 300 милиона от Българските банки .

Leave a Reply