Седмично

by Vasil Kolev

Най-накрая направих едно прибиране от офиса пеша – отне ми около час, а вятъра през повечето време ми духаше в лицето, иначе беше приятно.

Снощи за пръв път от две години направих спагети и станаха много добре – май не съм забравил как става. Чудя се да си направя ли пак тая вечер.

Цялата седмица беше борба с няколко много неприятни бъга (някои от които още не са оправени), някои при нас, някои при клиенти. В един момент чак спря да ми е забавно, май ми трябва малко почивка :) От запомнящите се моменти е как утрепах marla докато се опитвах да използвам модификацията на един exploit, за да patch-на последния security проблем, как си отрязах достъпа до една клиентска машина като и омазах default route (понеже мрежовата и конфигурация беше невероятна мазаница) и още няколко такива весели изпълнения… Добре поне, че не се получиха големи проблеми от цялата тая работа.

Почнал съм да чета “Малазанска книга на мъртвите” на английски, свърших първи том миналата седмица, мисля да довърша втори тая събота и неделя.

Уговорих се с Богомил да открия дискусията в blog camp-а за подслушването в Internet (и мисля да навия и Боян Кроснов да се включи). Ще ми е интересно да видя кой ще се появи за да участва – ще е хубаво да има представители на различни типове ISP-та, понеже няколко от моите идеи може би не са съвсем верни и искам да ги проверя…

Сменям IP-то на zver.fsa-bg.org, мисля старото да изпадне след около две седмици – ако някой го ползва директно по IP, да си оправи настройките.
(настройката за entry-то в bg.pool.ntp.org ще я сменя утре, понеже трябва новото IP да си докара достатъчен rating).

Официално заявявам, че lighttpd е по-добро от thttpd за големи файлове при голямо натоварване. Като ползва sendfile дава възможност на kernel-а да си оптимизира доста по-добре достъпа до диска и машината работи доста по-ефективно.

А най-странното е, че посрещнах 15ти февруари без махмурлук :) Изобщо в последната седмица пих съвсем малко (не спрях съвсем, щото много си мразя абстиненцията) и се чувствам доста по-свеж.

Tags: ,

One Response to “Седмично”

  1. Bogomil Says:

    Нека да поканим ISP -ta да дойдат. Те нещо гледат да стоят настрани от проблема, което е разбираемо, ама ако те не се борят за правата си, кой тогава.

Leave a Reply