2008-06-24 преживелици

by Vasil Kolev

Това е един от дните, в които се радвам, че не нося никакво оръжие със себе си…

Бяхме тръгнали да се прибираме от работа с маршрутката, когато видяхме как една полицейска кола беше спряла до един джип на околовръстното, и двама полицаи пишеха нещо, а наоколо имаше една-две проститутки. Катина реши да снима събитието с телефона си, което полицаите видяха и ни привикаха да ни запишат кои сме, що сме.

Тя реши малко да се заяжда, поговорихме си с полицая (който постоянно изтъкваше момента с конституцията и правото му да не го снимаме и т.н., каза ни как ние може да го мразим, ама там не всички са лоши хора и т.н. – добре звучеше, въпреки че не помня точните думи), та в крайна сметка неясно как се стигна до това, че тя се подписа на протокола като свидетел, че проститутките са предупредени. Бяхме си изгубили около половин час, та се занесохме до маршрутката и си седнахме…

След което до маршрутката се появиха трима цигани – не, няма да ги нарека роми – цигани, голи до кръста, с ланци и т.н., почнаха да заплашват Катина, как така снима и т.н., да я снимат с техните телефони (тримата имаха някакви дребни гъзарски gsm-и), и изобщо стандартното подобно поведение.
Хвана ме бяс. Знам се колко съм тъп и колко малко мисля в такива ситуации, за това не мъкна с мене някоя глупост от тия, дето ми се мотаят вкъщи (и дето се събират в раницата, няма да помъкна мачетето я), та си седях тъпо на мястото, бях си отворил предния джоб на раницата, дето ми стои комбинирания инструмент (чук и т.н., има едно много хубаво остро и късо острие на него) и изчаквах.
В крайна сметка тия се дръпнаха (след разни работи от типа “те полицаите си отидоха”), появиха се проститутките и тръгнаха пак заедно към маршрутката, ама една жена викна на шофьора да кара, не вижда ли, че “тука ще ни изколят”.

Няма да пиша сега коментар към историята. Само някой може ли да ми каже как мога да намеря един полицай, като знам номера на колата му и фамилията му? Имам желание да си поговоря с него, преди да напиша нещото на темата за това колко жалка работа сме…

25 Responses to “2008-06-24 преживелици”

  1. Антон Попов Says:

    “та си седях тъпо на мястото, бях си отворил предния джоб на раницата, дето ми стои комбинирания инструмент (чук и т.н., има едно много хубаво остро и късо острие на него) и изчаквах”

    Само се оправдаваш, а всъщност си напълнил гащите.

  2. Vasil Kolev Says:

    @Антон, мхм. миришех чак до другата страна на околовръстното.

    Е, не точно. Страх си ме беше, въпреки че ми е до болка познат метода на сплашване и как нямаше да посмеят нещо по-сериозно. И?

  3. Илия Says:

    По име и номер на кола – звънни в СДВР, но едва ли ще ти помогнат, ако не ги убедиш, че трябва да го направят. :)

  4. Антон Попов Says:

    @ Vasil Kolev
    Там е, че няма “И?”
    И – нищо.
    Бабаитите са си останали бабаити, напълнилият гащите – напълнил гащите, проститутките и те са си там, ченгето и то ще изкара някой лев с тоя протокол. Всичко си е по старому.

    Стана ми смешно, като прочетох за страшните оръжия, които притежаваш и колко си тъп и колко малко мислиш в такива ситуации и тъкмо очаквах да си ги потрошил от бой, се оказа, че си стоял настрана и си изчаквал :)

    Всъщност поздрави заслужава най-вече Катина, която се е заяждала и се е подписала на протокола. Това вече е нещо; храбро момиче.

    За циганите – газовите камери са му майката, напълно сериозен съм.

    Антон Попов

  5. Ирина Марудина Says:

    Тъкмо днес четох в блога на Kaladan за това как е снимал регулировчик, говорещ по ГСМ – нали самият министър настоява да следим подчинените му и да снимаме …

    @Попов,
    а ти как ги постъпил? Изобщо има ли един единствен правилен изход от ситуацията? Щях да се изненадам искрено ако не се бе уплашил – и да го номинирам за наградите Дарвин! Принципно смятам, че не е честно една жена да се прави на смела когато с нея има мъж. Един вид го задължава да я защитава, ако трябва да поеме ударите заради нея – нали е дама. Т.е. ако сте двама, редно е заедно да вземете решението как да реагирате.

  6. windows vista latest updates Says:

    Според мен ако чичко Антон беше в подобна ситуация и както разбирам е голям мъж, щеше да им скочи. В резултата на това, гледаме как зад агъла се появява черна Волга с прикачени нинджи по нея, слизат и потрошават всичко дето стои право.
    Г-н Попов, има десетки случаи, за жалост, в нашата родина, където точно циганите, поради животинския начин на мислене /впрочем като вашия/ са пребивали всичко живо. Просто звучите несериозно.
    И аз не бих употребил груба сила, сега какво е писал в блога си, какви думи е употребил, си е негова работа.
    Не познавам Катина, но е хубаво да се научиш да котролираш гнева си, освен ако не си Антон Попов или Явор Нинов, но те са безсмъртни нинджи

  7. васил Says:

    @ Попов Колев е постъпил много хитро. С твоята идея всички цигани в камерите газови ще стигнеш до доживотна присъда някаде ако го приложиш на практика:) Поради прост факт – според закона той е човек, гражданин на тая държава, независимо колко ги спазва законите в нея той се ползва с правото на защита от тея същите закони. В гореописаната ситуация стойш, кротуваш и чакаш първия удар. Защо ? Ми .. например като му изпиеш крафчицата после ще пледираш за неизбежна самозащита включваща смъртоносна сила.
    П.П абе не че нещо ама ми писна от нацисти-недоностчета… нищо лично Попов..

  8. ceci_ Says:

    Аз пък съм си имал вземане-даване с мангали.
    Положенията са две:
    1. Или оказваш съпротива на момента и поставяш човекоподобното на мястото му.
    2. Или си траеш и е хубаво да се проникнеш с идеята че си п…а з…..а и поправителен няма да има.

    П.С. бил съм и в двете ситуации, втората е по-лоша. Първата понякога боли повече :)
    П.П.С. Да се надяваш че в собствената ти държава ще те защитава полицията е корено погрешно това все пак е твоята държава нали ? или не е ?

  9. sami Says:

    Има една песен на Кирил Маричков в която се пее:
    – Аз не съм терорист, аз не съм неофашист, аз не съм комунист ……… аз съм просто човек !!!
    Но точно човека в мен иска да напълни едно шише с бензин и да го метне в съседното гето на което му плащам тока и водата с данъците ми, краде близките ми в градския транспорт, бълва всяка година деца и ги праща за осиновяване, вдига сватби за около 10 годишната ми заплата и много много др. неща …
    Не можем да ги обгазим това е ясно, но тези утопии за интеграция ще доведат до по голямо тегло …
    Честно ама найстина честно кълна се не ме бърка колко цигани, турци и индиици има в тази страна но съм особено чувствителен на тема “права и свободи” която стана нарицателно заради една незаконна партия която е на върхушката сега …
    Никъде в конституцията не пише “интегриран циганин” но на всяко съдебно дело това се има впредвид за да се избегнат евентуални безредици които вече се случваха не един път именно защото те осетиха как да ни клатят …
    Василе правилно си постъпил но тези случаи зачестяват все повече и това говори как ще се срути предсказанието за интреграцията още повече, че от 2000 години никои не е успял да ги интегрира а пък ние ли .. ? Със собствените си неуредици в управляващото ни правителство което дори под шапката на Европа се провали …

  10. GhostDog Says:

    Абе добре е, че не си скочил… то не ги слушай такива нинджи-камикадзета. Мен точно там на околовръстното малко по погрешка ме изгърбиха суперзловещо 4-5 души. После страдах цяла седмица… а куките викат – Намери ги и им го върни :) веселяци.. И после “Ама господин съдя те полицаите така ми казаха…не знаех, че е зареден”
    пак спокойно е минало.

  11. Longanlon Says:

    Кофтито в цялата работа е, че всъщност проституцията у нас не е незаконна и полицаите могат да предупредят труженичките само за това, че се мотаят близо до пътя и създават опасност за движението.

    Нашият закон инкриминира само склоняването към проституция, което даже не е сводничеството….

  12. Боян Says:

    Уф!
    Знам, че сме нация от герои, но в ситуацията на г-н Васил не е имало друго реално и адекватно решение на ситуацията. Та по ш…те дяволи с него е имало жена, а в маршрутката, до колкото схванах, е имало поне още една. Отделно шофьор.
    Това с боя дето го говорите от рода на “главата в торба и бой докато омекне” е абсолютен сценарий за филм, да не кажа, че е инфантилно разсъждение. Крокодилския е достатъчно луд, за да ги разглоби тия 3-мата, макар и най-вероятно с риск за доста наранявания. Само, че аз познавам добре манталитета на циганите специално, смея да твърдя, а при тях такова нещо като той ме наби и аз си тръгнах няма. Там се кара до кръв или докато не видиш че отсреща идват 2-3 пъти повече хора.
    Хипотетично Васил е пребил поне 2ма от тях, без да има щети по околните. Вие мислите ли, че тия са толкова тъпи, че прост…ките няма да викнат за 30 секунди поне още 5-6 човека, които СЪС СИГУРНОСТ се намират наоколо? Това, че са цигани и са с ланци и т.н. не значи, че нямат инстинкт за самосъхранение или не са организирани. Можеше да се стигне до там че от маршрутката да остане само пепелника, щото помните ли (айде) ромите когато се сбиха във Видин, че ги разтърваха с БТР?
    Спирам, че мога да льолям до утре. Исках само да кажа ХВАЛА и на двама ви!

    П.С.: Относно координатите, смятам по-голям шанс имаш да идеш на място да обясниш, за какво го търсиш този полицай, защото по телефона ще получиш само звънци.

  13. Atanas Bachvaroff Says:

    а
    skroci, za takiva situacii shte ti napravja specialen sprej po specialnata mi recepta za hora, po-losh ot pushka est :]. osnovnite sustavki sa 30% solna kiselina (HCl), 70% fluorovodorodna kiselina (HF) i stabilizator (v obshtata smes koncentracijata na kiselinite pada, shtoto i dvete imat po, suotvetno, 70% i 30% voda). izgarja momentalno, sled njakolko minuti i kozhata se svlicha :]. kakto sa bili goli siganite, moga da ti garantiram, che do sekundi shtjaha da sa na zemjata viejki na umrjalo. i v pirogov njamashe da mozhe da gi popravjat :].

  14. Иво Says:

    Уууу добре, че мангалите са се дръпнали, иначе не ми се мисли какво е щяло да стане. Сигурно и многофункционалният инструмент от “Без паника” или thinkgeek щяха да ти вземат. И след това щеше да пишеш как пиеш от мъка трети ден и ала бала. Абе идеята ми е, че ченгетата са супер тъпаци, мангалите х 4, околните които не са ви подкрепили х 6 – и няма какво да направиш освен да пишеш в блога си глупости и оправдания.

  15. VoIP Says:

    Нахалството и наглостта на циганите се основава на тяхната безнаказаност и анонимност в тълпата.

    Да сте чули осъден циганин? Ченгетата избягват и да ги прибират, защото миришат, а след часове пред районното се пълни с техни съкварталци. Обикновено ако полицай види, че циганин краде – на Лъвов мост от чужда чанта или водосточна тръба от блока – и в двата случая се обръща с гръб.

    Крадат кабели от БДЖ, като предварително пребиват и връзват дежурния персонал.

    Няма държава, затова в такива случаи човек трябва да бяга от конфликта, колкото и гадно да му става. Така, че не се правете в коментарите на бабаити.

    Изходът е в държава с БТР-и, автомати и съдии – а не кукери по шосетата.

  16. joe Says:

    “Няма да пиша сега коментар към историята. Само някой може ли да ми каже как мога да намеря един полицай, като знам номера на колата му и фамилията му? Имам желание да си поговоря с него, преди да напиша нещото на темата за това колко жалка работа сме…”

    Убеден съм, че можеш! Маниакс, респект!

  17. turin Says:

    Ако питаш в съответния участък на съответното управление, няма ли да ти кажат? Не, сериозно — това не са някакви секретни данни, искаш да говориш с конкретен полицай, който е обществен служител и е на пътя, униформен и т.н., не примерн опод прикритие някакво? Отиваш, казваш искам да се видя с еди-кой си, чин еди-къф си, при вас работи и си мисля, че не би трябвал од аима проблем да ви свържат…
    Разбира се, сто на сто ще те питат ама ти за кво точно искаш да притесняваш и да губиш времето на нашето момче. И ще са си прави по устав, де. Но като им кажеш искам да говоря с него за еди-коя с ислучка и за едни принципни мои въпроси или там каквото — що да го крият?
    …А, и не прави глупости де, то с тия неща шегичките са кофти идея, както по-горе ти казват и за задявка с циганите…
    И поздрави за държането в ситуацията — поздрави и на двама ви. Важното е, че сте живи и здрави.

  18. ColdFusion Says:

    Всъщност май нищо не се е случило. Да са ви пребили нещо, ок… ама те просто са се заяждали.

    >Кофтито в цялата работа е, че всъщност проституцията у нас не е незаконна и полицаите могат да предупредят труженичките само за това, че >се мотаят близо до пътя и създават опасност за движението.

    >Нашият закон инкриминира само склоняването към проституция, което даже не е сводничеството….

    Така и трябва да бъде.
    “Why should prostitution be illegal. Selling is legal. Fucking is legal. Why isn’t selling fucking legal? You know, why should it be illegal to sell something that’s perfectly legal to give away.”

  19. LordDoskias Says:

    Как така от някакви полицаи. пишещи акт (може би!) на някакъв с джип се стига до проститутки и цигани?! И какво всъщност представлява този “многофункционален инструмент” и от къде може да се закупи евентуално?

  20. Longanlon Says:

    ColdFusion, и аз смятам, че трябва да е легална но аргументът, който си дал на английски е доста глупав.

    Щото ако го използваме – ебането не е незаконно, децата са съвсем законни – тогава защо ебането на деца да е незаконно? Кофти а?

  21. freax Says:

    Маняксе, лъжеш куче, 100% са ти предложили работа и ти си отказал и чак тогава е станала дразгата:-)

  22. Kalina Says:

    Здравей, разбирам как се чустваш. Много ситуации са ме карали да се чуствам безсилна. Дълго време бяха свързани главно с таксиметрови шофьори. Сега, след като си взех кола, вече включват всички шофьори (не само таксиметровите). И като цяло, в малките моменти, когато влизам в досег с външния свят на път от и до работа. Мислела съм си, ако имах оръжие, дали нямаше да ми прещрака. И съм стигала до извода, че е добре, че нямам. Но наистина, не мисля, че става дума за проститутки, цигани и полицаи. Става въпрос за всички нас.
    За да илюстрирам – опитайте се да минете през задръстванията на центъра в пиков час. Заплахите, които ще получите няма да са по-малко. Нито пък ще е по-малко страшна гледката на засилилия се към вас автобус, който прецепва кръстовището.

  23. akademik nedelchev Says:

    Мангалите проблеми да лежат в затвора нямат те като се захванали със сводническия бизнес са наясно кво ги чака. Въпросът е с кой акъл кака путка въвлича не само себе си а и тебе в подобно шоу – глупоста не прощава човек – това не е смелост или нещо подобно това е глупост. Не става въпрос за страх за това какво имаш в торбата или кяква смеска ше ти забърка червото въпроса е че треа некой хора да разберат че разни идей тип “Дай да снимаме тия курви и да ги турим в блога” не си заслужават последствията. А колкото до полицая който издирваш ако сте се подписвали по разни протоколи той е бил длъжен да се представи с име поне.

  24. ColdFusion Says:

    Не си го ползвал правилно аргумента…
    fucking, selling – actions
    kids – persons
    Плюс – You know, why should it be illegal to sell something that’s perfectly legal to give away.

    А и в крайна сметка виж кой го е казал първоначално.

  25. Schenker Says:

    Последното нещо, което трябва да правиш пред полицая, е да го снимаш. Покрай историята преди месец-два с пуснатите кадри на корумпиран полицай много ги е страх от такива работи … Не че го оправдавам, но вие сами сте дръпнали дявола за опашката.

Leave a Reply