2008-07-29 завръщането на куку

by Vasil Kolev

Изгледах преди малко “завръщането на Ку-ку”, което са направили телевизия “Алма матер”…

Накратко – мъка. Аз ако бях участвал в правенето и го бях видял предварително, щях да поискам да ми го няма името в участвалите.

Например цялата идея за talkshow в тоя случай е ужасна. Водещите са невероятно дървени, както и повечето нови актьори, не знам що не са ударили по две водки предварително – щеше да помогне… Архивните кадри, които се показват, са много по-добри и контраста е направо плашещ, страшен автогол са си вкарали с тях.

Влади въргала донякъде спасява ситуацията, дневника на студента може да се развие много повече (не е като да не може да се намери материал по въпроса), а студентката, дето живеела нелегално в студентски град и т.н. е май най-добрата част от новите кадри (въпреки че това “вие сте виновни” на мен лично ми пролази по нервите).

Едно пиленце около “Алма матер” ми спомена, че всъщност тоя сценарий не бил оригиналния, ами старите кукувци били дали твърде много акъл и притиснали, че да не правят проблем с името, па оригиналния бил страшен – не знам, само дето не виждам що не са сменили името например. Адски гадно е да видиш млади хора ентусиасти толкова лесно да се поддават на подобни гадости, да засират ситуацията и да се набутват в коловоза на слабите и посредствени програми, дето (предполагам, не гледам телевизия :) ) могат да се видят в момента по канал 1.
(гадна история, това при тях е все едно първия им секс да е бил да ги изнасилят през ушите).

Жалка история.

Tags: , ,

11 Responses to “2008-07-29 завръщането на куку”

  1. ColdFusion Says:

    Video оr it didn’t happen!

  2. Vasil Kolev Says:

    Ето: http://phoebe.ludost.net/mv/Zavryshtaneto.na.Ky-ky.27.Jul.2008.avi

  3. Joruel Says:

    Може да видиш коментар за предаването и на моя блог. С малко по-смекчена критика де, все пак много неща зависят от Преподавателя и от голямата Кака БНТ…

  4. Боян Says:

    Аз предлагам да си изберат име на предаването нещо като “завръщането на Куку Мицин” или просто Куку Мицин или нещо такова и да генерират идеи. Ако без алкохол са направили уж блестящия оригинал на сценария (ако наистина кукувците са им натискали главите, значи не им трябват, това не са онези старите, лудите и отворени идиоти на които се радвахме) то с по каса бира могат да направят ЧУДЕСА!

    Според мен ако разберат, че има хора които биха се заинтересували да видят някои такива нови ТАЛАНТИ (да не се бърка с онова гадно предаване – стар академи), които да ги погубят от смях, те ще имат повечко кураж. А не е като да нямат цял факултет подрастващи адвокати, ако толкоз се правят онези…

  5. denica Says:

    “ку-ку “е феномен на 90-те и изобщо идеята някой да го завръща е леко тъпа.не съм гледала предаването,но не се учудвам да не се е получило.това е все едно,малко се изхвърлям,пак да станем четвърти в света по футбол.със стари,или нови,лъвове :(

  6. Joruel Says:

    Деница, какво означава “феномен от 90-те”? Онова време си имаше своите герои и нуждата от критика спрямо тези “герои”. Днешното време нима няма? Хайде де! Точно сега му е времето за нещо подобно. Защото политиците май почнаха да позабравят Ку-Ку, а и някои от кукувците станаха политици. Чисти хора трябват сега…и много смях!

  7. ceci_ Says:

    Даже не съм и впечатлен. Отчайващо постно и нормално стереотипно.
    Наистина по-добре да не го бяха съживявали щяхме да си го спомняме с “атомното ку-ку”.

    П.С. “Понякога ТЕ се завръщат”

  8. denica Says:

    Joruel,90-те бяха различна ситуация по отношение на конкуренцията-нито имаше толкова телевизии,нито интернет беше толкова развит.Ку-Ку стана институция донякъде и по стечение на обстоятелствата.Нека да направят студенстко предаване,но да не го натоварват с това име.

  9. ColdFusion Says:

    На мен ми хареса.
    Като за първо предаване, а и като идея за “завръщане” според мен беше нормално да поемат щафетата като поканят и интервюират бившите кукувци. Жалкото, е че някои от тях станаха много велики и са сметнали сигурно, че е под достойнството им да се появят там.
    Със сигурност не смятам, че ще бъде схемата му като на talk show, просто така е бил първия епизод. Ще се радвам да го гледам.
    Всъщност тогавашното куку въобще не е феномен на 90-те, ако сега пуснат по телевизията старите епизоди, ще бъде също толкова актуално.

  10. stella Says:

    Познавам студентите, които участваха в новото ку=ку. никой не им се е месил , даже учудващи голяма свобода им дадоха. На мен предаването ми се стори добро – горе-долу. Имаше едно много готино клипче в началото, студентката и някои скечове се бяха получили.
    Мадлен Алгафари ми хареса и тя не е там, защото е съпруга на един от авторите, а защото е участвала в ку-ку

  11. moni Says:

    Ами аз викам да им оставим шанса да покажат наесен поне едно – две издания, пък после да плюем. Нашият народ се е доказал като световен шампион по плуване, пардон, плюване. От съвсем сигурен източник знам, че е имало жестока цензура от страна на БНТ, някои заснети неща изобщо не са влязли в предаването. Радва ме, че Любо Дилов, с когото съм имал честта да комуникирам, е в състава на сценаристите. Мисля, че точно сега е крайно наложително да има ОТНОВО такова предаване, написах шоу, но го изтрих. Ама крайно наложително е.
    Преди години беше наложително по абсолютно същите причини …

Leave a Reply