2008-09-18 още малко ДАИТС

by Vasil Kolev

И пак малко около семинара за системни администратори на ДАИТС.

Дами и господа от ДАИТС, МВР и т.н., аз лично не вярвам, че вие можете да свършите каквото и да било в областта на ИТ както трябва (което и вие усилено се опитвате да докажете с всичките си действия). Това не пречи да ми покажете, че не съм прав като например запишете тая велика лекция на Дарина Обретенова и Владо Христозов и я качите публично, за да видят всички системни и мрежови администратори за какво става въпрос. Да се знае точно и ясно какви са им задълженията по закон, и по кои точно закони.

Иначе ще изглежда като инструктаж за доносници.

Стойността на останалите лекции би се повишила сериозно, ако са написани на тоалетна хартия и поставени на подходящи места.

Tags: , ,

5 Responses to “2008-09-18 още малко ДАИТС”

  1. boryana Says:

    ехх че ужасно звучиш като става дума за подобни институции…
    поне се опитват хората, трябва да им се признае

  2. Vasil Kolev Says:

    @boryana, според мен даже и не се опитват, ако бяха правили някакви опити, досега да са научили нещо… Според мен просто няколко фирми изврънкват едни пари от бюджета на ДАИТС да си направят конференцията и ги канят на ядене, пиене и награди за някои…
    Е, или аз съм твърде циничен :)

  3. boryana Says:

    не споря с тебе относно целите на мероприятието, дори съм напълно съгласна…
    по-скоро силно се надявам на някой от присъстващите да вземе да му стане интересно, че да се дообразова сам. Точно заради тази надежда изроптах срещу изказването ти.

  4. Ники Says:

    Дай да направим края на октомври едно истинско хубаво семинарче за сигурност. ;)

  5. Vasil Kolev Says:

    @Ники, ами няма лошо, може даже в рамките на OpenFest – аз вече и съм намерил един човек с бая интересна лекция по въпроса. Говори направо с Мариян, че нали тая нощ летя…

Leave a Reply