2008-10-19 музика

by Vasil Kolev

Малко весели неща…

Една девойка ме запозна с творчеството на Korai Orom (o-тата са с по две точки отгоре), странни psychedelic електронни неща от Унгария. Писах им по темата откъде мога да си намеря дискове с техните неща и отговора (на български!:) ) беше – ми идея си нямаме, ама на Songs.hu можеш да си ги купиш… А Songs.hu се оказа забавно място, работещо перфектно и имащо нещата и в FLAC формат (както трябва да бъде :) ).

Future Sound of London са издали преди месец-два нов албум – Environments II, от който чух първите три песни снощи и определено трябва да отделя около час да го слушам на тъмно с хубавите слушалки. Твърдението е, че са се върнали към стария стил с мрачните ambient неща, трябва да се провери.

Велин и iffi ми дадоха да гледам “Coupling”, прекрасен британски сериал, страшно весел и на моменти чак болезнен (налага ми се да паузирам на моменти, за да мога да се насмея като хората, мисля, че определено съседите ме чуват).

Tags:

5 Responses to “2008-10-19 музика”

  1. Ray Says:

    Korai Öröm са наистина много приятна банда. Мисля, че са идвали в бг поне два пъти, а миналата година (май) намерих техни цедета в Orange.

  2. asktisho Says:

    Не знам защо още от “време оно” все си мисля, че слушаш “жица” :) А сега, като го чета този постинг, откривам много сходни музикални (че и филмови) вкусове между нас двамата. FSOL са икона в музкката за мен. И, въпреки това, именно от теб научавам за новия им албум. Вече се бях отчаял. Отдаван спрях да ги следя и да се надявам на нещо ново. Новината, че “са се върнали към стария стил с мрачните ambient неща” определено ме развълнува :)). Що се отнася до “Каплинг” – наистина е добър сериал, бях “закачен” още миналата есен. Обаче е като шоколада – прекалено сладък и бързо нагарча :). Поздрави!

  3. Vasil Kolev Says:

    @tisho, слушам неща с идея :) Слушам и страшно много жица, просто в последно време не ми е попадало нещо, за което си струва да пиша…

  4. Stefan Lekov /Arcopix/ Says:

    @asktisho: Макар че милото ни зелено чудовище да залита към жици, тел и други метали, не мога да отрека, че слушка и разни корено различни стилове – неща които не винаги ми харесват, но в повечето случаи са дост добри… Колкото до серияла – от известно време Кроцифер ме навива да го “преслушам”, но още не мога да намеря свободно време…

  5. ecloga Says:

    Нормално е да получиш отговор на български, писал ти е Емо Билярски, който е член на групата, колко жалко, че не са идвали от доста време, миналата година трябваше да си тръгна минути преди концерта им на Сигет фестивал и ми липсват.

Leave a Reply