2008-11-19 админски

by Vasil Kolev

Всички сме болни.

Колегата Калин отиде на почивка в Прага, с жена си, една седмица пиене и т.н., и там освен всичко останало оправил wireless-а на hostel-а, в който бил останал.

Червото разправи наскоро как един админ с шизофрения го прихванали лудите, тръгнал нанякъде през полето, прибрали го полицаите и докато чакал в полицията, им оправил няколко проблема по машините.

Аз си говоря с Велин, че съм бил в Пирогов, и той пита – “на тях какво им се беше счупило”.

Преди малко си говоря с техничарите от един отсрещен телеком, и те викат – абе не можем да разберем защо router-а ни се претоварва, може ли да ти пратим конфигурацията и да видиш?

Ето добро занимание за студентите по психология/психиатрия, да измислят име на заболяването и методи на лечението, щото “магнит за технически проблеми” не е от най-хубавите…

Tags: ,

10 Responses to “2008-11-19 админски”

  1. K I Says:

    Хахахахахахаха. Тук идва моментът с ценоразписа на сис-админа( http://www.dryndryn.net/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=40 ). Със сигурност ще размагнетизира поне някои хора. А иначе Wireless-a , дето го оправих в Чехия и на мен ми вършеше работа(иначе си бях опънал 6 метровия кабел през стаята и през една дупка в стената до суича ( не ми се ползваше дъртия комп на хостел-а, а все пак какво е почивката без малко сутрешен browse ).

  2. Emo Says:

    Проблемът е сериозен. Това виждал ли си го :)
    http://www.youtube.com/watch?v=CmYDgncMhXw

  3. Lady Frost Says:

    Не е лесна твойта…

  4. linnah Says:

    Никакво заболяване не е :) Просто си харесвате работата.

  5. joe Says:

    В момента в България животът е адски труден… Много хора полудяха, други се пропиха… Абе всеки търси някакъв начин да оцелее, I guess…

  6. николай Says:

    Мис Каприз. Искаме сметката, носят ни хвърчащо листче, което не прилича на касова бележка. Влизам, на път за кенефа, искам истински документ, казват ми: “Ами то компютърът ни се развали, не можем да ви издадем. Чакаме момчето дето се занимава да дойде,” “Ами няма да си платим, тогава.” “То, ако трябва управителят ще подпише.” Продължавам си пътя и какво да видя — син екран. “Уф, я го рестартирайте.” Касовата бележка ме чакаше като излязох.

  7. babati Says:

    два пъти съм бил в полицията за разпит като свидетел единия път кирилизирах /Инжинера е човека/ другия път качвах CS и DirectX
    иначе като ме извикаха си мислех че е за проблем и си носех клещи дискове и какво ли не
    качват ме горе питам “къде е проблема” а те ми дават бял лист да пиша показания ЛУДНИЦА

  8. iffi Says:

    @Николай
    и аз имах подобна случка в Мис Каприз. 20мин чакахме да ни донесат сметката, защото им се беше “повредил компютъра”. Накрая като се видя, че оя компютър скоро няма да се оправи, оставихме колкото пари бяхме сметнали, че трябва на масата и си тръгнахме

  9. foo Says:

    то има и обратния случай.. отиваш за да ти дадат белия лист да пишеш, пък в крайна сметка им оправяш Write-a и им правиш табелки за вратите.. и те пускат, в крайна сметка.

  10. JustNick Says:

    Подобни случи много, но ето последната. Отиваме в МСвят да купим един bluetooth, но се оказва, че има проблем с издаването на фактура. След 5 минути суетене пича видя, че няма сам да се оправи и се обади по телефона на по-разбиращ колега, който започна да му обяснява нещо. Така бегло чух как повтори print screen, а минутите бяха станали 10. Попитах какъв е проблема, оказа се, че не могат да изпринтят фактурата, ползваха някаква откачена конфигурация – Ажур през remote desktop. Та ми се наложи да покажа на момчето, къде се намира бутона print screen, да си направя картинка и т.н. да си пусна фактурката сам :)

Leave a Reply