2008-11-25 седмично

by Vasil Kolev

Тия дни отпразнувахме рождения ден на Владо Каравелов. За мен имаше малко тежки последствия, след около половин литър домашна ракия (след които се прибрах и ги върнах, а на сутринта си докарах един припадък), ама си беше бая весело…

За подарък решихме да минем през Хеликон да му вземем нещо интересно, в крайна сметка се спряхме на три неща – “МакМафия” (с пожелание да му е полезна в разширяването на бизнеса), “Полови болести” и “Лечение с алкохолни екстракти”. Да видим как ще му влязат в употреба…

Преди да влезем в книжарницата идеята беше да пазя Стефан и Ирина да не си изхарчат всичките пари за книги. В крайна сметка се оказа, че е трябвало да ме пазят те, понеже оттам излязох с:
“Звездната сянка” на Лукняненко (която вече прочетох, оказа се страхотна).
“Делото Милошевич” на Жерминал Чивиков (почти съм я изчел, също много добра).
“Битката за Ориса” на Алан Кол и Крис Бънч (от същата серия като “Далечното царство”, която едно време много ми хареса)
“Малко късмет за по-късно” на Палми Ранчев (от него ми беше харесала “Анонимни снайперисти”)
Двата тома на “Внимание, танкове” на Хайнц Гудериан (генералът, който в общи линии е измислил воюването с танкове и е отговорен за бая от победите на Германия във Втората световна война).
“Новите български демони” на Юрген Рот, за която вероятно всички са чули.
“Антикапиталистическо мислене” на Лудвиг фон Мизес, която въпреки заглавието си като съдържание изглежда ужасно интересна (и кратка).

Също така си взех две книги, които не знам у кого са ми – “Изворът” на Айн Ранд и “Как се пише дипломна работа” на Умберто Еко. Също така и днес най-накрая пристигна “Ленин в Цюрих” на Солженицин, изобщо имам четиво поне за няколко седмици напред…

А, също така спирам да пия, поне за известно време. Някакси не ме радва идеята за алкохол точно в момента.

Tags: ,

5 Responses to “2008-11-25 седмично”

  1. Heth Says:

    ще броим колко ще издържиш тоя път :)

  2. Stefan Lekov /Arcopix/ Says:

    Ако изведнъж те зарадва идеята да излезеш малко в отпуска, ми напомни да спра да ти трия сол на главата.

  3. Апостол Апостолов Says:

    Жерминал е много голяма работа. Бяхме състуденти и той лежа 3 години за антикомунистическа дейност. Ето това е наистина един ИСТИНСКИ дисидент. И много кадърен писател. Препоръчвам ви и другата му книга за ДС.

  4. JustNick Says:

    Ха, “Далечното Царство”, не съм знаел, че е поредица. Драсни като я прочетеш тая Ориса, да ходя да я купувам и аз евентуално.

  5. Vasil Kolev Says:

    @Апостол, вярно е, имам и другата му книга – наистина много добре и интересно пише.

Leave a Reply