2009-03-28

by Vasil Kolev

Беше ми измърморено, че пак не пиша, така че пиша.

Понеже съм скапан, пиша накратко. Трудно спя тия дни, всяка сутрин се усещам, че се будя в едно странно състояние, в което вместо да изкарам последните час-два преди ставане в нормален сън, го изкарвам в мислене по няколко неща паралелно, което определено не помага да стана свеж. Случи се и тая сутрин, надявам се утре да ме пропусне.
(знам, че трябва да си взема отпуска. Това, което не знаят предлагащите това е, че няма начин).
(трябваше например в рамките на 30 минути да направя странен routing, за да заобиколя проблем на cabletel. Само те може да се хванат да си преконфигурират централния router посред бял ден и два-три часа да не могат да си вдигнат международната свързаност).
(толкова бях утрепан, че имах 3-4 покани за разни неща weeknend-а и всичките ги отказах. Даже бях забравил кое кога е).

Днес почти без желание излязох малко да се разходя и пиша това от Апартамента (тук май и ми е по-лесно да чета), мисля по-късно да се прибера и да си легна в нормално време.

Ако на някой му трябвам – има някакъв шанс да си вдигна телефона, ама нищо не обещавам. Ако не е за нещо много интересно, не си правете труда :)

И така, между другото, понеже по принцип основно чета новините от Дневник (имат една прекрасна страница, на която има всичките новини от деня) и там попадат от време на време разни неща от karieri.bg, се каня да питам има ли начин да се отфилтрират. Това до момента е сайтът с най-безсмислени статии, на които съм попадал (даже тези в pc world са малко по-добре) – не мога да прочета две изречения, без да ми се задейства bullshit детектора.
(изобщо изглежда, че това нещо българския HR е в перманентно надрусано състояние)

Tags: ,

4 Responses to “2009-03-28”

  1. Светла Says:

    Същите “топли” чувства изпитвам по отношение на “Кариери”-те. Преди четях от тях само рубриката на Кристина Крънчева за бизнес етикет, за да се смея. Най-любим ми е следният неин съвет. Читател (очевидно с вродена гениалност) пита: може ли да пратим сллужебен имейл през нощта? Крънчева достойно отговаря: може, ама не очаквайте да Ви отговори в рамките на същата нощ. Но Кристина Крънчева си каза, каквото знаеше, и го издаде в книга. Сега рубриката “психолог в офиса” не е толкова забавна.

  2. Zeridon Says:

    Топли топли чуства … избиващи на туретов синдром ама какво да се прави.

    За филтрацията на съдържание погледни greasemonkey. И къде е тая страница на тоя дневник. Нищо което видях не ми хареса за консумация

  3. Vasil Kolev Says:

    @Zeridon, http://dnevnik.bg/allnews/today/ чета аз, по принцип ми е най-удобно така.

  4. Zeridon Says:

    мерси, а относно задачката за greasemonkey има един параграф с източник … ако се мачва по него и се върнеш едно ниво назад в DOM-а може да се сложи visibility=hidden и да изчезне определен елемент от списъка

Leave a Reply