2009-04-07

by Vasil Kolev

(опит да пиша по-често)

Изчетох “Saturn’s children” на Чарлз Строс, направил е нещо много интересно, малко като комбинация между Азимов и Хайнлайн с интересни добавки. Книжката определено си струва четенето, да видим дали ще я издадат някога на български.
(на Строс не му върви. Номинирали са “Halting state” (която си е направо велика) за Хюго, ама заедно с него в категорията е и Anathem на Стивънсън.)

Снощи се напихме. Денят беше крив, Гунински даде идеята да се пие и се оказа, че на няколко човека ни е дошло сериозно желание, та пак се озовахме в Кривото, където стана нещо като малко ИББ (появиха се семейство Еринини даже в един момент), насмукахме се съвсем прилично, аз по някакъв начин успях да се прибера и да си легна, след което се събудих в 6:02 с главоболие, като преди това бях сънувал, че някой ми е отпуснал струните на баса и трябва да си ги настройвам по слух (което, както и в реалния живот, не ми се удаваше кой-знае колко :) )

Продължавам да слушам soundtrack-а на Dune2, накрая и сложих няколко от мелодиите като звънене на телефона. Учудващо е направо за времето си как е направена подобна музика, с в общи линии невероятно допотопните средства, които Klepacki е имал …

Tags: , , ,

2 Responses to “2009-04-07”

  1. Бобсън Says:

    Объркал си номинациите…
    Тази година за награда Hugo е номинирана
    # Saturn’s Children by Charles Stross
    # Anathem by Neal Stephenson
    # The Graveyard Book by Neil Gaiman
    # Little Brother by Cory Doctorow
    # Zoe’s Tale by John Scalzi[1]

    тази награда ще я връчат прз август в Монтреал…
    “Halting State” беше номинирано за Hugo лани (2008а)
    Тази година за 6а поредна година има номинация на роман на г-на Stross

  2. joe Says:

    Като се сетя за дюн 2 и настръхвам. Хем съм я играл преди повече от 12 години. Има такива игри, дето си остават вечни :)

Leave a Reply