2009-05-16

by Vasil Kolev

На моменти не мога да си обясня търгашите дали всички не са с някакво умствено изкривяване. Дами и господа, спрете да ме смятате за идиот, единствено ме дразните и в някои случаи – отказвате от вашата услуга. Като съм питал за статистика за пропаданията във връзката ви, това значи, че 1) имам достатъчно информация по въпроса, за да ви е особено лесно да ме излъжете и 2) къде в сигнатурата на писмото ми пише, че съм бавноразвиващ се и ще ми замажете очите с някакви странни обяснения за скорошно пуснати линии? Дайте ми данните и ако имам въпроси, ще ви се обадя…
По подобен начин разни други търгаши ми лазиха по нервите, пак така правейки опити да замажат положението, след което ме заведоха да ми покажат co-location център, в който някои части миришеха твърде силно на влага. Майко мила…
За сметка на това е ужасно забавно да им говориш за конкуренцията им. Направо пяна им избива на устата, може да се научат много мръсни подробности, а като в някои случаи им цитирам цени, просто е явно как ги заболява сърцето. Какво друго могат да очакват, след като се ебават с мен?:)
(един колега, който по-често си говори с такива типове е далеч по-зъл. Всички с голямо удоволствие слушаме как си говори с тях, особено с БТК)

Открих свиренето с дисторжън. Като се свири нещо както трябва, например Forty Six & 2 на Tool с flanger, нещото е приятно и те кара да го свириш още. Като му се добави дисторжъна, ти докарва сили/желание чак да скъсаш струните. Изобщо не искам да споменавам как по някаква причина усилва зверски всичко и се опитва да ми избие кубето.

“Choke” на Паланюк е, както обикновено, страхотна книга в типичния негов стил, може би една от най-грубите му (почти колкото Guts). Ако най-накрая седна да си пиша класация на авторите, Паланюк ще е някъде в началото.
Започнал съм да чета “The gone-away world” на Nick Harkaway – на средата съм и книгата е много добра, има в нея някаква част от описателния стил на Нийл Стивънсън, което поне за мен е доста приятно.

Синята коалиция са публикували програма, от която Зелените много добре трябва да се поучат. Ясна, точна, логична, изобщо – както си трябва. Личи и, че е писана от хора, които си разбират от работата, а не измислят странни работи като Богомил – че ако Зелените дойдат на власт (което, нека сме честни, е изключено), ще се борят за максимално гражданско участие във всичко. Това е откровена глупост – все едно да се борят за равноправие всеки гражданин да може да е хирург и да реже наляво и надясно. Както потребителите не си поддържат сами сървърите, така и за много неща си трябват експерти, които да си вършат работата (с, разбира се, някакъв контрол и обратна връзка, което е липсващото при нас). Да се използва “засилване на гражданското участие в управлението” като извинение за липсата на програма е меко казано малоумно – не е даже наивно, просто е глупаво. Сериозно, ако хората, измислили това, не са клинични случаи, искам да ми кажат откъде си купуват дрогата…
(е, то си пише и в прав текст, “не очаквайте и зелена партия да вземе управлението в една държава” – благодарим ти, боже на атеистите)

Мислех си да гласувам за Зелените на някои от изборите, ама мисля, че се отказах.

Update: Питаха ме защо толкова ругая зелените – просто е ужасно дразнещо да се намери партия, която изглежда в общи линии добре и свястно и да се окаже, че са банда идиоти.

Tags: , , , , ,

7 Responses to “2009-05-16”

  1. ss7 Says:

    На търговците постоянно трябва да им се набива канчето , особено пък на тия дето продават пренос и/или интернет :)

  2. Иво Says:

    *дисторШън (от distort -> distortion)

  3. bog Says:

    Да, ама не. Смяташ ли, че Костов е по наясно защо не трябва да се предоставят логовете на трафика или защо са лоши софтуерните патенти или патентите въобще? Не ги знам зелените що за стока са ама ако всеки гласува за партията която защитава каузата която го интересува него най много, ще се появят в парламента и експерти по разните въпроси. Мене не ме интересува моя представител да разбира толкова много от икономика, защото икономисти вече имам достатъчно на онова място, следователно когато има нужда от тях ще са на линия и т.н.

  4. parazit Says:

    “Питаха ме защо толкова ругая зелените – просто е ужасно дразнещо да се намери партия, която изглежда в общи линии добре и свястно и да се окаже, че са банда идиоти.”

    Кога и защо са изглеждали добре и в кой момент са се оказали банда идиоти?

  5. ed Says:

    При “зелените” в България е хубаво – един от редките случаи – да се поучат от немските си колеги. Макар че онея там си имат – доста терористично-анархистка – дълга традиция…

  6. Vasil Kolev Says:

    @bog, във фалирала държава електронните права са последното нещо, за което ще се притеснявам. Нека си изясним приоритетите като хората, а?

    @parazit, ами поне в началото изглеждаха като добра идея. Партия на млади хора, нова, извън съществуващите политически формирования. После написаха тая програма за изборите и Богомил почна да пише такива обяснения…

    @ed, и какво? Никаква полезна работа няма да свършат. Аман от безсмислени дейности…

  7. Irina Says:

    http://blog.erihon.com/Arcopix/view/333

    Затова ние все така се чудим като дойдат избори. А накрая отиват само бабите да гласуват за б/д/сп-то,че ние не виждаме, за кого аджеба, си струва цялото разкарване!

Leave a Reply