2009-05-31 Guano Apes

by Vasil Kolev

Работните съботи са странна работа. Поне аз никакъв смисъл не виждам, аз тия неща си ги върша през съботите и да не са ми казали че са работни, просто имам оправдание да се занеса с баса до офиса :) Един от колегите па си донесе китарата и се занимавахме половината ден със дивотии (докато вървяха всякакви процеси, дето така и така се пускат в събота).

Последва минаване през вкъщи да си оставя железарията (най-малкото предполагам че никак не е учтиво да се ходи с музикален инструмент на концерт) и замъкване към Универсиада за концерта на Guano Apes. Видяхме се с едно количество хора, влязохме (прилично бързо), залата се напълни и почна подгряващата група.

Подгряваха “Fyeld” – не бяха зле, но звукът им куцаше и не бяха и чак толкова интересни. Публиката подскача малко, загряхме се и последва половин час пауза до Guano Apes.
(искам да отбележа, че това беше един доста точен концерт – в 20:00 почнаха Fyeld, в 21:00 – Guano Apes, нямаше странни забавяния и т.н.)

И си дойдоха Guano Apes. Свириха с кеф, изсвириха прилична част от хубавите си неща, единия от китаристите им накрая се метна в публиката, изобщо купона беше пълен (и разбира се, завършиха с Lords of the boards). Проблемите бяха другаде – залата наистина се оказа малка (почти цялото пространство за стоене прав беше гъчкано, нямаше как да стане пого, мъка), пълна до почти максимума си, а звукът просто не беше на ниво (най-малкото гласът на Сандра трябваше да се чува доста по-силно). Според мен организаторите се изложиха в тая част.
Струваше си да се чуят на живо, въпреки че ми се стори, че не съм в правилната демографска група за тоя концерт :)

И бих искал да се извиня – казах си здрасти с няколко човека и още не мога да се сетя кои са. Включително се здрависах с една девойка, докато минавах покрай нея, после iffi се била здрависала (обаче например не и Стефан) и още не можем да установим коя е. Все по-често ми се случва да се видя с някакви хора, да си поговорим и аз идея да си нямам кои са…
(и май попаднах на един случай като мене на концерта :) )

Tags:

6 Responses to “2009-05-31 Guano Apes”

  1. Bunny Says:

    Е добре де, ако кажа че съм била аз, ще се успокоиш ли? :Р
    Аз бях! :))))))))

  2. Венски Says:

    А случайно да си попадал на една мома в синьо-бежова бална рокля и 12-сантиметрови токчета?

  3. Bunny Says:

    Пепеляшка? :)

  4. Longanlon Says:

    и аз се видях само с двама души, ама нейсе – нали се нагледахме на сандра :)

  5. Венски Says:

    @Bunny не е пепеляшка. сестра ми имаше бал и от там излезе и отиде на концерт :D

  6. Bunny Says:

    Сестрти е пич!

Leave a Reply