2009-08-24 пак на работа

by Vasil Kolev

Първия работен ден беше средно гадна работа.

Заварих нещата в общи линии на същия хал, както ги оставих (не знам защо имах очаквания, че поне нещо от оставените проекти ще е почнато :) ), направих един общ план и успях преди малко да завърша първата част от смяната на internet доставчика в офиса. Не изглежда чак толкова зле ситуацията, въпреки че първия ми краен срок е за около петък …

Наложи се да си сменя бюрото, понеже старото в мое отсъствие е било затрупано/заградено с какви ли не остатъци от стария офис, обмислям утре да се хвана да разчистя малко около него, понеже там си е най-тихо. Бях си примъкнах едната бяла дъска до новото място, ще видя къде мога да я сложа около старото, че се наложи да рисувам схема на мрежата, за да си визуализирам кое къде и как трябва да отиде.

От хубавите новини за деня е, че ми беше пристигнала Dust of Dreams на Ериксън (деветата от “Малазанска книга на мъртвите”), ~900 страници много приятно четиво (почнах я преди малко, но паузирах за малко промени по routing-а и дрънчене). Аз в Холандия успях да изчета едно прилично количество от нещата, които бях оставил на заден план (“Анатомия на прехода”, “Report from Iron Mountain”, нещо за народния съд, “Кантата за Лейбовиц” и почти цялата останала част на мемоарите на маршал Кайтел), да видим после какво ще захвана.

Много се пише по темата, че слагат охранителни камери в СУ. Бих казал, че това би била поредната причина да не искам да имам каквото и да било общо с тоя университет. Мисля, че на всички е ясно как това е преточване на пари и че камерите ще се използват най-много да се трови живота на някой, а не с някаква реална цел (чиято полезност също би била под въпрос).

Tags: , ,

One Response to “2009-08-24 пак на работа”

  1. dagoburd Says:

    Tip: Ако е достатъчно голяма, ползвай бялата дъска и за звукоизолация :>

Leave a Reply