2010-01-08

by Vasil Kolev

Първата работна седмица от годината не се различаваше по нищо от последните. Лудница, неща за довършване, неща, дето са останали от миналата година и т.н., и т.н.. Счетоводни, социални, легални и малко технически проблеми. Все повече се убеждавам, че като количество свършена работа празниците са подобни, само дето е малко по-спокойно. Кривото е, че и хората, от които завися за разни неща също са претоварени и всичко се движи доста по-бавно, отколкото бих искал (и подминава даже и средно-параноичните срокове, които бях си задал). МРАЗЯ.

Пуснах днес да се кодират записите от първа зала от OpenFest 2009, понеже досега си бях играл с тия от втора и там има един наистина много гнусен проблем. Ако някой има желание да се занимава с около 170GB файлове със странни дупки в audio-то, които карат mencoder да прави глупости или да crash-ва, а разни версии на ffmpeg-а – само да crash-ват, да каже.

Започнах пак да играя тенис на маса и се оказа, че не съм загубил много форма. Лошото обаче е, че от 4 дни игра (единия не остана време) имам един загубен гейм и нито една загубена игра, т.е. колегите определено трябва да се стегнат.
(да, на вас говоря, това на нищо не прилича :) )

Мързи ме да пиша какво чета (който иска, може да види в goodreads, гледам да пиша по малко за книгите) и в момента имам нужда да сменя вълната след две книги на Маркес и “Мадам Бовари” (последната я прочетох основно щото се води класика). Твърде много сладникавост и любовни истории на едно място ми се събраха. Ситуацията се усложнява от това, че почти вече не чета на хартия заради главата.
(та, приемам идеи)

Tags: ,

11 Responses to “2010-01-08”

  1. velin Says:

    явно имаш нужда някой да ти свие сърмите на тенис на маса..

  2. Vasil Kolev Says:

    @velin, откогато не си играл и както си стар човек, ще ме е срам да те смачкам…

  3. velin Says:

    откогато, откогато, колко да е откогато. плюс това, въпроса е, че някой трябва да се опълчи на младите, иначе взимат та си повярват…

  4. Габо Says:

    Ще е интересна гледка един готварско-спортен турнир по свиване на сърми от страна на Сашо, даже бих платил за видео-аудио материала, да се поуча и аз от опита на младите :D

    Но по-чудно ми е, защо всички предишни постове са датирани: YYYY-MM-DD, само сегашния е YYYY-DD-YY, за момент си помислих, че съм се напил и съм пропуснал първите 7 месеца от годината.

  5. velin Says:

    триковото в свиването на сърмите е тройния толуп с който се вкарва 17-тата сърма.. ако това се направи правилно, след това е песен.

  6. Бобсън Says:

    Ето четиво, което не е имало време да стане класика…
    http://craphound.com/makers/download/

  7. Vasil Kolev Says:

    @Габо, щото съм идиот, оправих го.

  8. Габо Says:

    @Vasil Kolev, идиот си, ама ти отива :) А ако свиеш и сармите на Велин, бирата е от мен ;)))

  9. iffi Says:

    Ако ще играете тенис на маса, аз може ли да гледам. Няма да ви се смея(много) :-)

  10. velin Says:

    Joey doesn’t share food!!

    (кирилица)

  11. DaemonKeeper Says:

    Дай ги насам тези 170 GB :)

Leave a Reply