2010-05-09

by Vasil Kolev

Не че не ми остава време да пиша, ами просто забравям да го правя…

Преди няколко дни успях да скъсам най-дебелата струна на баса (за пореден път) и най-накрая си взех едни Ernie Ball Super Slinkys. Малко са тънки и стоят твърде отпуснати за моя вкус, но звукът им за неща на Tool е направо убийствен. Бих записал нещо с тях, само че ми опука захранването на машината с хубавата звукова карта и ще трябва да почака.
(а това line-in-а е изчезващо явление в звуковите карти)

Изгледах целия South park. Има прилично количество слаби епизоди, външния му вид си е бая грозен (може би единствено Сатаната са направили да изглежда добре), но идеите са страхотни. Полезно средство да накараш разни хора да се замислят (или много да се ядосат :) ).

Продължава процесът срещу Радован Караджич. Текат разпити на свидетели от страна на обвинението, като на 23,26,27 и 28ми април беше разпитът на Herbert Okun, помощник на Cyrus Vance по време на войната в Босна и Херцеговина (1991-1993). Най-малкото от историческа гледна точка този разпит помага да се видят (поне от нещата до момента) двете гледни точки – тази на запада и Америка, и тази на сърбите. Караджич продължава да твърди, че ще докаже твърденията си и документите, които показва до момента рисуват една интересна картина, но нещата все още са в началото (минали са само 3-4 свидетеля, а още не се е стигнало до около 30те експерта).

Мисля да напиша и нещо по темата за свършването на IP адресите, но за там трябва да си събера малко повече мислите.

Tags: ,

10 Responses to “2010-05-09”

  1. Деси Says:

    В тази връзка имам въпрос – как толкова много машини използват един и същ ip – 102.168.1.2?

  2. Vasil Kolev Says:

    @Деси, 1) вероятно имаш впредвид 192.168.1.2, 2) обясни по-точно кои са тия много машини и 3) в коя връзка точно ?:)

  3. Steff Says:

    Една от машините, които ползва 192.168.1.2 е в къщи :) :) :) със сигурност :) :)

  4. Деси Says:

    Да, 192 става дума – правописна грешка. Например, използвам бтк (ethernet) и решавам да си набия статични адреси, някой друг също. Става дума за 192.168.1.2 и така повече от една машина използва един адрес.

  5. velin Says:

    оо, то такива има много .. 192.168.1.1 също много го ползват.. пък и тия, как бяха.. 172.16.1.1 и оня другия, 10.1.1.1.. сигурно са модерни..

  6. пропаднал физик Says:

    10.1.1/24 сме я запазили за клъстера ни. Ако някой друг я ползва, моля да спре да го прави, иначе идваме няколко физици-теоретици с отвертки и клещи и ще ставаме на кълбета!

  7. velin Says:

    искаш да кажеш, идвате и му правите ускорител на частици от ПВЦ в апартамента.. :) като в сочения за филм “айрън мен ][“

  8. килиев Says:

    не в апартамента, а в 127.0.0.1-то :)

  9. Тони Стоев Says:

    Много яко точка ком.

    @Деси: IP адресите които започват със 192.168. не се изпращат от твоя рутер към Интернет. Нито пък от на другите хора. Вместо тях във всеки изходящ пакет твоят рутер записва публичния си адрес от БТК. Публичните IP адреси са уникални за всеки рутер. Когато се върне отговор на изпратените пакети – натъпкани с данни входящи такива, рутерът им слага твоя частен адрес и ги праща по “еthernet”-а.

    Васко, събирам мисли на: http://ipv6bg.eu/
    Искаш ли да направим IPv6 събитие в България?

  10. Стефан Кънев Says:

    Dude, уби тролването.

Leave a Reply