2010-05-22

by Vasil Kolev

Открих преди малко, че съм си свършил едната бутилка Lagavulin и отворих следващата, тъкмо повод да попиша малко.
(хубаво е човек да планира собствения си алкохолизъм. Ще взема да поръчам още две тия дни)

Тия дни проведохме с моя доктор един експеримент. Аз твърдях, че от витамин C ме заболява главата и ми се усилва зверски чуствителността на дясната страна на лицето (т.е. невралгията) и той се съгласи с мен, че това звучи адски тъпо и невероятно. Съответно той взе 4 капсули от нещо, изпразни ги, напълни две (без да гледам аз) с витамин C и ми ги даде за няколко дни да пия и да видя дали ще позная кои кои са.
Познах.
Съответно, ще се мисли защо става така (той има няколко идеи), вместо да бъда пратен на психиатър.

Започнах серията за “Merchant princes” на Чарли Строс и стигнах до третата книга – не може да се отрече талантът на тоя човек, както и способността му да прави истински и задълбочен research на това, за което пише. Обичам прагматизма му :) Ще видя кога ще си поръчам хартиените книги, все още ми е далеч по-лесно да си чета на монитора.

И на съвсем трета тема и съвсем накратко (понеже е от нещата, които (все още) не разбирам достатъчно), странно действа на възприятието да се опиташ да свириш нещо, което си слушал дълго време и ти е харесвало. Откриваш нови моменти в него, които са ти убягвали, нови идеи, както и колко си далече от тия хора.
(поне за свиренето на интересни неща де, има някои бас линии дето са точно като от вицовете за басисти, например тая на Orgasmotron)
А може би трябва да отделя малко време и да не се опитвам да свиря неща на Tool.
Усещането не е ново – случвало ми се е по същия начин като си подкарах първия BBS, като почнах да съм доставчик на Internet и т.н. – в момента, в който се озовеш от другата страна на барикадата, получаваш един допълнителен и просветляващ поглед върху нещата.
(остана да пробвам да пиша книги, сигурно ще се организират хората и ще ме изгорят на клада, особено ако са чували как свиря и си представят подобни резултати в текстов вид)

Продължавам да следя процеса срещу Радован Караджич, но за него вероятно ще пиша по-нататъка.

Имах желание да напиша нещо по-подробно по темата за вчерашния ден за портрет на Мохамед (пророкът на Исляма), но ще се огранича в следните няколко реда:
@:-|<
Това е портрет на Мохамед. Ако това ви обижда дотолкова, че да вдигате шум, забранявате на хората да правят така и заплашвате със саморазправа, моля, самоубийте се тихичко и ефективно, давейки се в тоалетната, понеже само хабите кислорода на планетата. Имаме си достатъчно машини за превръщане на храната в лайна и без вас.
Бивайки чел Корана и неща около него съм напълно съгласен с Аян Хирси Али – “Мохамед е бил тиранин и педофил”. Нещата, дето могат да се кажат за фанатичните му последователи са още по-неприятни.

Tags: , ,

11 Responses to “2010-05-22”

  1. velin Says:

    “задълбочен research” с две шепи на термини от википедия, поръсени без вкус.

    иначе, сега чакаме да те индексират какво казваш за пророка, и дойде наказателния отряд да те отстреля..

  2. Лъчо Says:

    Добре го написа това за Мохамед, караш ме да прочета Корана.
    Между другото ще ми е интересно да напишеш нещо за ситуацията в Гърция, ако следиш темата и предисториите й.

  3. Vasil Kolev Says:

    @velin, като човек, дето си чел една негова книга с много предубеждение ти се позволява да не се изказваш.

    @Лъчо, не виждам какво толкова мога да напиша. То там ситуацията изглежда като с разглезено дете, дето са му взели играчката (или си я е счупило и иска нова).

  4. gob Says:

    Това за доктора не мога да го повярвам. Изглежда разумно като тест, а разума и логическото мислене са чужди на докторите в бг.

  5. M. Says:

    Не е задължително (за докторите), въпрос на малко research и на повечко шанс :)

  6. preslaff Says:

    Здравей!
    Чета ти блога от известно време и забелязах че се кефиш на бас китара!
    Ето няколко парчета на едни руснаци, сигурно ги знаеш ако пък не да ги знаеш…глас, бас и барабан …. enjoy
    http://www.youtube.com/watch?v=FoJbIJZZ_XE
    http://www.youtube.com/watch?v=m0_XXuGrfVk

    има много related!

  7. voland Says:

    Всъщност мемет не е бил педофил по негово си време. Практиката да се отглеждат децата в саксия, да не им се разрешава нищо до 14,18,21 години е относително скорошна. По онова време е било напълно нормално да си земеш булка рано рано, 10-12 гадинки и на 14 – 16 да е родила. Особено като се знае средната продължителност на живота им.

  8. Vasil Kolev Says:

    @Voland, даже за него време е педофил – оженил се е за детето, докато е било на 6 и я дефлорирал на 9 (според някои – 10).

  9. chirvo Says:

    а
    az ‘pa imam avtentichni snimki na mohamad i posledovatelite mu, praveni po ne’kva izoglavena drevna shumerska / akadska tehnologija – http://sigbus.pvtridvs.net/tmp/pigs/

  10. chirvo Says:

    а
    a kato archangel gabriel mu izdiktuval korana, on se transformiral v neshto mnogo po-civilizovano i svetlokozho – http://sigbus.pvtridvs.net/tmp/kodiak/

  11. Божо Says:

    Това да пропишеш книги не е лоша идея, май.

Leave a Reply