2011-01-26 Skins

by Vasil Kolev

(тия дни успях да грипясам, а преди малко проведох упражнение по бръснене въпреки кашлицата. Не успях да се заколя.)

Като занимание за почивка/свободното време по принцип предпочитам книги (кога по-леки, кога по-тежки), а след тях – да гледам сериали. Не обичам да гледам филми, понеже там не може да се изгради като хората характера на героя и няма начин да се търкаля повече от една сюжетна линия, без да стане твърде тромаво.

Измежду сериалите имам няколко много любими, като например “Firefly” или “Coupling”. Гледам и разни други течащи в момента (например “House”), но като цяло малко са наистина добри – по-голямата част са някаква лекичка боза, в която да има някой друг добър елемент (например голяма част от “House” е пълнеж). Като цяло откривам, че британските сериали са по-добри от американските…

Та наскоро намерих един британски сериал, който удря всичко останало в земята. Казва се “Skins”, разказва за живота на разни британски тинейджъри и има убийствени истории и още по-убийствени герои. Няма груби неща, които да са пропуснали, и все пак всичко си е на място и като цяло е може би най-истинското нещо, което съм гледал скоро (въпреки, че на моменти е малко пресилено). Човек има нужда да си почива между епизодите (или понякога по средата на някой)… Има 4 сезона и за разлика от останалите сериали не мога да го гледам постоянно, изисква време да се асимилира и обмисли.
(и разбира се, в първите два сезона участва едно невероятно красиво девойче)

(а са започнали да правят американска версия, която е скопена и скучна)

Tags:

9 Responses to “2011-01-26 Skins”

  1. mutant Says:

    Прегледай и shameless сега има американска версия – от авторите на skins но има и английска която четох че била по добра.

  2. Nako Says:

    Farscape все още е номер едно в класация ми

  3. anonymous coward Says:

    Направо ме разби с вкуса си за жени!

  4. Жоро Says:

    Ако си търсиш хубав сериал, препоръчвам Spartacus: Blood and Sand. За сега има само един сезон, но скоро ще започва втори и си заслужава :)

    За Skins съм напълно съгласен. Наскоро започна американската версия, която е много, ама много зле.

    Жоро

  5. Morwen Says:

    Докъде си с гледането всъщност?
    И да, в американската версия освен всичко има и бип на ф-думата, което точно за този сериал е все едно да сложиш фередже на стриптизьорка и да мислиш, че така изглежда прилично.

  6. Vasil Kolev Says:

    @Morwen, почнах трети сезон тия дни. А иначе – Effy е красива, ама не може да се сравни с Cassie :)

  7. kenimanev Says:

    Това с британските сериали е право в десетката. Обичам сериали за изпаднали простаци от острова. Виж “Two pints of lager and a packet of crisps” и “The Inbetweeners”.

  8. Никола Says:

    Първи и трети сезон са най-добрите. Втори не си спомням дали го доизгледах, а четвърти е с тъп финал и по-тъпичък като цяло :)

  9. Verena Says:

    Имайки предвид британската реалност, едва ли въпросния сериал ще да е ЧАК толкоз брутален…

Leave a Reply