2011-12-26 равносметка

by Vasil Kolev

И малко равносметка, преди да седнем да гледаме 28c3.

Като за начало, в началото на тая година съм забравил да напиша някакви планове. Замислям се какво съм правил и голяма част ми се губи, та ще се ползват външни памети.

Като за начало, станах на 30 и ми се размина стандартното проклятие да се оженя, да имам деца и т.н.. Е, не се е разминало съвсем, има още два-три месеца, но съм близо.

Отказах се да се занимавам повече с водене на курсове във ФМИ (като мрежовата сигурност). Направихме един хубав курс, записахме го по възможно най-добрия начин (няма пропуснати лекции) и на мен тотално ми писна от студентите (най-вече тези, които идват само за оценката), бюрокрацията и изобщо идиотията във факултета.
Понеже нямам намерение да се отказвам от идеята с преподаването, мисля да правя един не-курс по системна администрация, за който още си чакам хардуера.

Отказах се да се занимавам с OpenFest. Още не съм събрал желание да напиша защо в подробности (понеже основно псувни ми идват в главата), а и не е толкова важно, в крайна сметка хората могат да се справят и без мен. Може и да успея догодина да направя лекция там, вероятно ще имам време (за разлика от тая година).

Прочел съм горе-долу същия обем книги като миналата година (според статистиката в goodreads миналата година са 138 книги и 44388 страници, тая са 124 книги и 44122 страници), въпреки една голяма дупка в последните няколко месеца. Май рядко пиша в блога за това, което чета, трябва да се стегна и да пусна малко такива постове.

Започнах да ходя в initLab и да се забавлявам с всякакви странни неща там (тагнати са ми в блога).

Със свиренето напредвам бавно, но не особено мъчително. Взех си и китара (за която не съм блогвал), най-вече около слушането на Kyuss и от време на време сменям инструментите, но определено басът ми е по-приятен.

Прекарах месец-два в изпитване на програмисти за един проект и открих как около 90% от тези, които идват от обяви за работа за нищо не стават. Усещането беше сравнимо с това да изпитвам студенти (малко като вица за приликата между студента и кучето).

Като цяло – не умрях, не се ожених, не се пропих. Мога да броя 2011 за прилична година :)

Tags:

2 Responses to “2011-12-26 равносметка”

  1. Боян Куртев Says:

    Браво, Василе. А какъв е плана за 2012 ? Или не правиш дългосрочни планове понеже света така и така ще “свършва” догодина ;-)

  2. Vasil Kolev Says:

    @Боян Куртев, планът за догодина ще го пиша догодина, както си трябва :) Иначе, аз гледам да не правя големи планове понеже обстоятелствата се променят достатъчно бързо да ги обезсмислят (или както са казали военните, нито един план не издържа първоначалният сблъсък с врага)

Leave a Reply