2012-02-17 спиране на twitter account-а

by Vasil Kolev

Разкарвам си twitter account-а – преди малко спрях notification-ите, написах каквото трябва, след известно време ще го деактивирам/изтрия (вероятно трябва да backup-на малко неща от там).

Правя го по няколко причини.

Едната е, че съм control freak и че хора, които ми бърникат по услугата, ми лазят по нервите. Ако исках някой да ми обяснява постоянно какво искам в интерфейса си, щях да ползвам apple продукти (а в последно време twitter беше поносим само през twitterfilter, който да реже кило глупости и да оправя други).

Друга причина е идеята на twitter за цензурата. Те вероятно имат добри причини да го направят и може да измислят хиляди оправдания защо това е нещо хубаво, но за мен е гнусно и нямам грам желание да участвам.

И финално, мисля, че по някакъв начин трябва да почнем да мигрираме към услуги, в/у които имаме контрол ние, дистрибутирани, федерирани, които не се поддават на нечие централизирано малоумие. Обещал съм да напиша нещо по въпроса и като ми остане достатъчно време, ще го довърша, обещавам :)

Самият тип услуга ми харесва, та ще си ползвам statusnet-а. Приканвам и други хора да си пуснат сървъри или да си направят account при мен (ако ми вярват, неясно защо) или при някой друг.

3 Responses to “2012-02-17 спиране на twitter account-а”

  1. Lubo Says:

    Да попитам – Не курс ?

  2. Vasil Kolev Says:

    @Lubo, пратих теста в листата преди половин час, имаш още половин час да го изровиш и да пратиш отговори.

  3. Лъчо Says:

    Ако намериш някакъв нормален начин да се вържат двете услуги си кажи. Хем искам да те спамя и да те чета, хем не ми се занимава да си пиша простотиите на още едно място.

Leave a Reply