2013-03-14 google reader

by Vasil Kolev

Около днешната новина за спирането на google reader, понеже “I told you so” не е толкова интересно, искам да цитирам Велин:
“Oh my god, they killed Kenny”

…those bastards. Всъщност, нищо не пречи да си кръстят всички услуги “Kenny” :)

(и се надявам за в бъдеще всички да се усетят да не ползват “поредния излязъл такъв service”, който може да замине и да страдат. Всеки админстващ може да си подкара един planet, всеки не-админстващ може да си подкара desktop клиент, а си мисля, че има и някакво средно решение, за което не ми се рови в момента)

Update: понеже ме помолиха, палнах един tt-rss при мен, на подходящото име kenny.ludost.net. Ще му пусна и https по някое време.

Tags: ,

8 Responses to “2013-03-14 google reader”

  1. neycho Says:

    98% си прав ;) В останалите 2% хората просто искат да си имат фийдовете където и да са с еднакъв интерфейс.

  2. Vasil Kolev Says:

    @neycho, не е сложно да се направи дори от random човек, да си сложи някъде phprssreader или нещо подобно и да си го мести, ако хостинга му му прави проблем, без да губи квото и да е (щото да се инсталира/подкара planet е малко криво). Има и няколко клиента, които го могат това за под няколко различни операционни системи, просто човек трябва да се порови малко.

  3. ju Says:

    “всеки не-админстващ може да си подкара desktop клиент” колко от тези хора имат постоянно пуснати компютри за да на изпускат постове?

    Каква е това planet? Аз защото не открих добро open source решение, SHAME ON THEM

  4. Vasil Kolev Says:

    @ju, http://www.planetplanet.org/ е planet. Иначе – що трябва да ти е постоянно пуснат компютъра? В rss-ите има поне два дни назад нещата, ако не и повече, не виждам къде е проблема да го пускаш от време на време и така. Да не говорим, че всъщност малко хора си гасят компютрите в наши дни :)

  5. b2 Says:

    Кво, става ju :)

  6. CTEHATA Says:

    Google явно ти отмъщават, че предлагаш изход :)
    “Why is this message in Spam? We’ve found that lots of messages from kenny.ludost.net are spam”

  7. бацето Says:

    хах “понеже ме помолиха, палнах един tt-rss” nice. Сега остава да crawl-нем интеруеба, да екстракнем една база данни от него (което да кажем е милиард страници по средно да кажем 3KB на страница ~ 3TB примерно, и по 10 да го умножим пак стаа) и можем да пенсионираме гугъл тотално.

  8. me Says:

    Хората, които мрънкат на висок глас от спирането на GR са обикновени потребители, които в голямата си част, нямат необходимите знания да си пуснат сами алтернативно решение. А и дори и да имат, може да ги мързи или просто да не им се занимава. По-интересно беше, че аз имам акаунт, ползвам пощенската услуга, Гугъл могат да видят, че ползвам и Reader-a. Не получих никакво официално известие за техните намерения.

Leave a Reply