2013-05-11 дребна метеорология

by Vasil Kolev

И поредното забавление.

Тия дни ми пристигнаха три метеорологични станции, нещо такова, като първата вече е окачена на терасата на initlab и с малко дописване и мизерии може да се видят някакви резултати.

В момента всичките данни се събират през 1 минута и се сипват в една pgsql база данни, резултатите са средно-аритметично на последните 5 минути. Не се показват няколко параметъра като дъжд, атмосферно налягане и вятър, понеже се налага малко калибрация.

Има доста неща да се дооправят – например да се качи станцията на по-високо, да се калибрира за атмосферно налягане, да се види дъждомера що нещо не са му добре данните, софтуерът да се допипне да прави съвсем простото нещо да пише в базата (pywws, направен е да прави твърде много неща, аз му ползвам тестовото приложение), и като цяло да се докара нещото до вид, в който можем да го инсталираме още на няколко места и да му сглобим система за централизирано събиране на данните. Звучи като добра основа за курс…

Нещата, които могат да се правят са най-различни, например да си следим локалното метеорологично време, как се движат бурите в София и какво ли не още (приемат се идеи, всъщност). Ако на някой му се занимава, да се обажда.

Tags:

One Response to “2013-05-11 дребна метеорология”

  1. SmallDickNinja Says:

    Еми мое да ковнем една у къщи пак е на високо (;

Leave a Reply