2013-07-07 PlovdivConf

by Vasil Kolev

(адски ми се спи, сигурно ще update-вам после пак)
(имало е идеята събитието да се казва МайнаКонф)

Направихме си PlovdivConf 2013. Получи се много добре, прекарахме си добре в Пловдив и май пак ще се ходи там.
(записи и т.н. тия дни)

Пристигнахме в петък следобеда (аз, Стефан и Яна), видяхме се с локалните хора, подготвихме си залата (имаше няколко дребни проблема, ама за един час бяхме готови), хвърлих си багажа в хотела и отидохме да видим локалния hackerspace.

Hackafe е приятно място, със странна топология (повечето стаи имат по поне три врати с изключение на тоалетната (която има две, като и двете не се заключват), а Кънев като разгледа каза, че според него това е не-планарен граф). Има място за всичко, има основните нужни неща – ток, net, хладилник за бира, място за сядане, тераси, вода, изобщо мотае се идеята да ходим да водим от време на време и там някакви лекции (като мине горещия сезон).

В събота си проведохме конференцията. За съжаление не взехме пример от Ratio, съответно трябваше да стана (с голям зор) в 8:30, за да започнем към 10:00. Учудващо, имахме минимално количество проблеми, събитието премина страхотно :) Напълнихме залата на около 90% (и доста от хората останаха до края), имаше много свободно място извън нея и обядът се получи много добре (бяхме поръчали сандвичи от “Тости”, които локалните хора много хвалят). Свършихме тениските – даже има желание да пуснем допечатка :)

Ligtning talk-овете се получиха много добре, локалните хора разказаха доста интересни неща (а аз разказах, че пробутвам метеорологична станция), като накрая завършихме с една от Митьо за социалното ангажиране на компютърджиите, която вероятно ще е от първите, които трябва да качим.

Приключихме с after party в hackafe, като някой хора приключваха след това с after-after party и after-after-after party, та на сутринта имаше доста изстрадали индивиди… На самото after party се катерихме по покрива на hackafe-то с Владо Джувинов, за да видим има ли къде да се монтира метеорологичната станция – оказа се, че нямат гръмоотвод или каквото и да е удобно за целта, и че не си мият покрива…

Имаше голямо количество разговори и идеи, особено за следващите конференции, които трябва да сортирам в главата си… Едно от най-важните неща, които решихме на post-mortem-а беше да си напишем checklist, за да не изтърваме някакви неща (като например да носим достатъчно разклонители).

(а Пловдив е приятен град, като изключим ужасяващата жега)

Tags: ,

Leave a Reply