2013-11-30 БлагоевградConf

by Vasil Kolev

Мина Благоевград Conf.
(в момента се режат/encode-ват записите, вероятно утре ще съм ги качил, но не очаквайте добро качество, долу съм обяснил)

Нямало е досега конференция, на която да се случат толкова много проблеми:

Още в началото на setup-а изгърмя камерата. Не знам дали от статично електричество или нещо друго, но в момента, в който и включих тока, се чу “пук” и отказа да свети повече. Звъняхме до София и Божо, който тогава тръгваше, донесе резервната (която setup-вах на сутринта, щото вече беше късно, и която не вади толкова добро качество).

Не можахме да подкараме internet-а вечерта, понеже wireless-а на университета е затворен и трябват отделни account-и за всяко устройство (което няма как да го направим за всички хора, дето идват), малкото светнати портове, които можахме да намерим бяха или с 802.1x (EAP), или във вътрешна мрежа, която нямаше излаз. Отхвърлихме идеите да пробваме vlan hopping или нещо такова, както и да разбием някоя врата и да преконфигурираме някой switch, та на другия ден през един account за wireless-а и после през тунел (понеже net-а в AUBG им е зверски филтриран) си прекарахме някакъв net за хората, но това стана чак към третата лекция. Streaming не правихме, щото на wimax-а качеството беше променливо и не исках да рискувам.

Скъса ми се копчето на панталона. Някои хора го приеха като намек спрямо тях…

Отказа ни микрофона-брошка. По принцип ползвахме техните, но на тях им свършиха батериите и се оказаха с 9-волтови, каквито нямахме под ръка, та имаше доста импровизиране. На самата брошка кабела за микрофона след толкова ползване се е прекъснал и изглежда има пукната спойка в единия connector, та Митьо ще се заеме да го пои.

Имаше и хубави неща:
Имаше Lagavulin в заведението, в което ядохме/пихме в петък;
Нищо не се запали;
Около лекциите намерих време да си дочета книгата;

Повече нищо няма да организирам тая година, мисля основно да спя…

Tags: ,

Leave a Reply