2014-03-09 RailsGirls Sofia

by Vasil Kolev

В последните два дни бях на RailsGirls Sofia (Kaladan е качил малко снимки).

Мисля, че се получи добре – игрите бяха интересни, lightning talk-овете също (Митьо обясни как можем да променяме света с програмиране, аз показах някакви дребни радости, Мариян показа идеята си за автоматизация на гардероб, Свилен показа двоично търсене с тесте карти и май другите не ги следих), а участничките, с които говорих после изглеждаха зарибени. Въпреки, че събитието е далеч от идеята ми за правилно преподаване на програмите, изглежда да си постига целта :)

Иначе, като малко бележки за бъдещи събития там (проведе се в академията на Телерик):

– да са по-разпръснати хората, че на моменти не се дишаше;
– да изберем по-свястно тиксо, че два часа махахме очертаните лабиринти от пода;
– wireless-ът им не издържа, или да добараме достъп да видим дали не може да се направи нещо, или да си носим наш;
– internet-ът им има странни филтрирани портове и много ми се искаше да им се добера до firewall-а с един конзолен кабел;

и извън това

– memento е твърде малко заведение за afterparty-то, освен ако не го запазим цялото. За малко да ме хване клаустрофобията вътре.

Иначе – това е N-тото нещо в последните няколко седмици, в което се набутвам и мисля да разкарам всичките си социални ангажименти за поне една седмица и да поработя на спокойствие.
Уморен съм.

Tags:

2 Responses to “2014-03-09 RailsGirls Sofia”

  1. Боян Says:

    Верно бая народ е имало съдейки от първата снимка. Изглежда жените са доста по bandwidth consuming, от мъжете ! Направо си е DoS ! :) На снимките не се виждат AP-та, но все съм си мислел, че на Телерик мрежета ми трябвало да е читаво проектирана…, но явно не е могла да се справи с толкова “жени на релси” lol :D

  2. Vasil Kolev Says:

    @Боян, то и на други събития там сме имали проблеми с мрежата… Но да, railsgirls е в общи линии 100на човека, всеки с поне едно устройство (лаптоп), което се ползва постоянно.

Leave a Reply