2015-08-16 VarnaConf и Rails Girls Varna

by Vasil Kolev

Да видим доколко съм адекватен да пиша :)

Направихме VarnaConf 2015, а след това – и Rails Girls Varna 1.0.
(записи – като станат готови, при добър късмет идващата седмица, реалистично – следващите три)

За VarnaConf успяхме в петък да setup-нем двете зали за около 3 часа, с по-сериозните setup-и (ето в общи линии схеми на setup-а на голямата зала (3), малката зала (2) и мрежата, иска ми се да направя една голяма на всичко). Имахме прилично количество проблеми, но големия setup е сравнително отработен, а не-отработения (за малката) се получи доста добре (понеже бях делегирал голямата зала на Марио да вика по хората и се занимавах с нея :) ).
(Варна е ужасяващ град. Излязохме от залата към 9 вечерта, уморени и гладни, и открихме как навън е горещо и МНОГО влажно. Стана ми ясно защо хората излизат само по нощите – през деня там просто не се живее)

Изобщо, направихме си прилична конференция, почти тренировка за OpenFest, с приятна програма (от която може и да успея да гледам нещо от записите). Успяхме да се справим в условия почти като на епидемия – половината хора не бяха пристигнали вечерта, други ги нямаше по различно време, почти никой не беше спал и като цяло май всички си бяха на под средата на силите. Определено за идващите събития ще измислим нещо на ротационен принцип.

Вечерта ядохме, хората пиха, насъскаха някакви малки деца по мен, като им казаха, че аз съм крокодила, който пуска internet (и те ме преследваха половината вечер, даже искаха да ме хранят по едно време), изобщо – веселба. Деляхме заведението с пастафарианците (т.е. последователите на великото спагетено чудовище) и някакви от нашите хора после са отишли да си говорят с тях (май начело с Кънев) и да обсъждат живота, вселената и подходящите сосове.

Rails Girls си беше нормално, като изключим това, че токът на залата не понесе 60 лаптопа и другата техника и спира на няколко пъти, докато не пуснахме един удължител от коридора от друг контакт. Трябва да си отбележа да искам подробни схеми на тока на всичките зали, в които правим такива неща…
(също така има някакви записи от обясненията на Митьо (известен като “Релсата” или “Корпоративния хакер от джитхюп”) какво е програмиране и lightning talk-овете от събитието, които е много вероятно да бъдат качени (ако стават за нещо)).

И едно финално откритие (понеже реших, че не мога да понеса пътя до Варна с друг транспорт) – на летището може да се свърши страшно много работа, докато човек си чака полета, особено ако се намери контакт някъде (какъвто мисля да потърся след малко).

Update: Обещаната пълна картинка на нещата.

Tags:

Leave a Reply