2016-06-21 PlovdivConf

by Vasil Kolev

И мина PlovdivConf.

Направих една лекция там, за която ще пиша по-нататък, като излезе и записа (в момента се джуркат, надявам се да ги избутаме тая седмица).

Пак бяхме в залата в палата “Киров” (надявам се за последен път). Уцелихме рекордни горещини (36 градуса, “feels like 43”), а вентилацията никаква я нямаше, та в крайна сметка имахме няколко човека пред колабиране. Част от техниката имаше проблеми с температурата, та в последния момент звъняхме на разни хора да ни донесат още някакви неща от София (и може би трябва да помислим най-накрая за дирижабъл с цялата техника вътре и да не се притесняваме, че сме забравили нещо). Купувахме спешно вентилатори на сутринта и по някакъв начин оцеляхме, но някакви количество хора ни гледаха на хладно от вкъщи, какво се вижда на графиките на трафика на restreamer-а.

Като цяло, Пловдив е адски град.

Около това тръгнах да мисля за странно устройство, комбиниращо радиатор, вентилатор зад него, а по самия радиатор, подходящо затворен да насипем сух лед, за да имаме малък self-contained охлаждащо устройство. Има да се сметне колко сух лед е нужен за колко време и колко може да смъкне температурата на някаква зала, може да се окаже подходящо за техниката по конференции.

Tags: ,

Leave a Reply