OpenFest 2017 network write-up

by Vasil Kolev

Това иначе никога няма да го кача, та ето го като dump от оригналния документ, ако някой му се занимава да го преведе до смислен html да каже да му дам link към оригинала.

OpenFest 2017 network write-up

Tags: ,

2 Responses to “OpenFest 2017 network write-up”

  1. jj Says:

    Сори за лейм въпроса, но AP-тата ви управляваха ли се от контролер който да закача и откача клиентите и да следи нивата на сигнала. Какво използвахте като софтуер за мениджмънт / клиент фърмуер за АП-то. Роуминга между АП-тата добре ли се държеше?

  2. Vasil Kolev Says:

    @jj, никак не е lame въпросът ти, това е проблем, дето много хора борят… Може да потърсиш в сайта на OpenFest и тук в блога write-up-а за wireless мрежата от предишни години, иначе накратко – няма контролер, ползваме openwrt, roaming-а се прави изцяло от клиентите и контролът по темата се прави с наместване на силата на сигнала на AP-тата така, че да могат лесно да решават да се преместят.

    Като цяло wi-fi мрежата ни представлява един VLAN/сегмент, така че и switch-овете лесно се усещат къде се е преместил клиента и му насочват трафика натам, а мисля и че имаше един протокол, който при roam-ване на клиент пускаше broadcast във VLAN-а от неговия mac (но това трябва да се издири из конфигурациите, мисля, че ги има някъде в openfest-овския github)

Leave a Reply