2004-01-16 11:09

by Vasil Kolev

Първото ми от много време утро, което е преди късния следобед и след съвсем ранното утро. Кой-знае, ще взема да се оправя?

С пълна сила чета Cryptonomicon на монитор, понеже Велин още не ми е дал хартиения вариант, и докато ми го даде, ще съм го изчел в електронен. Висенето цяла нощ с notebook-а в леглото имаше леко положителен ефект, открих, че вентилатора има нужда от оправяне/смяна, и че определено трябва да го поремонтирам … Ще го мисля в следващите няколко дни, ей-сега го записах в TODO-то.

Извадих учебника по висша математика, който ми даде chervarium да си уча за изпита по диференциални уравнения. Погледнах го. Сега стои заплашително на бюрото…

Всъщност, единственото интересно е, че водих дълги и интересни разговори снощи по ICQ… Хубаво е да има такива неща, иначе щях само да чета, и да се прехвърлям на пощата, а е много по приятно да се съсредоточиш в/у 2 големи теми, вместо в/у една голяма, и 10на по-малки (разни irc-та, пощички и т.н.).

И няма как да пропусна да спомена, че Жоро Гунински е намерил някакъв security проблем в qmail – не е сигурно доколко е използваем, но ако се окаже такъв, ще даде още една причина да мразя тоя извратен и гърбав MTA. Advisory-то може да се намери тук .

Leave a Reply