2019-07-14 разни

by Vasil Kolev

(днес имаше ден на отворените врати в initLab, но май никой не беше разбрал, основно обичайните заподозрени свършихме малко работа. По принцип е всяка втора събота на месеца, за заинтересуваните)

За рождения ден (някакво време след като излязох от болницата) група хора ми подариха квадратен монитор, да работя на него (след като си смених лаптопа с нещо много странно с 4:3 екран, щото 16:10 ми беше писнало). С няколко фалстарта (видеокартата ми на текущия не обичаше конвертори, прекъсващ кабел и т.н.) в момента съм на него на работа, и тотално не мога да си обясня как може да се работи по друг начин. Виждам си всичкия код, мога паралелно с него да гледам някакви логове, схемите ми се събират на екрана и не трябва да ги сплесквам по вертикала, изобщо радост за душата. Препоръчвам на всеки, дето върши някаква работа.

По темата се зарових да видя какви са опциите, и явно единственият монитор в тоя размер е този – човек може да си купи панел с тоя размер и LVDS (или по-нормален) интерфейс от китайците, но ще трябва да си направи и стойка (или монитор като за авиодиспечер, или медицински цели). Предполагам, че повечето хора се справят с много широки монитори, за да си докарат нужния вертикален момент, или правят както Кънев едно време в initlab (два 16:9 монитора на 90 градуса и още един в нормална позиция, за тестване).

Явно индустрията се е ориентирала към гледането на филми, дано не дойде момента, в който неща като Cinerama (2.59:1) станат модерни, тогава всички, дето трябва да вършим работа, ще трябва да си купуваме медицински монитори.

Хрумна ми също така, че перфектния ми лаптоп би имал подобен монитор, който да може да се сгъва на 4, т.е. да имам квадратен малък, и разгънат квадратен голям такъв (когато имам място), но това отива в научната фантастика (заедно с model M клавиатура в лаптопа, и вероятно екзоскелет, че да мога да го нося без да ми се строши гръбнака).

(in other news, ако някой му хрумва клавиатура с подобен размер и усещане като model M, но по-тиха, да каже, че ще вземат да ме изгонят от офиса)

Tags: ,

2 Responses to “2019-07-14 разни”

  1. muxozavar Says:

    След като Matias ALPS (tactile pro) се скапа, минах на Ducky One 2 TKL с MX red в офиса са по-щастливи

  2. игнислав Says:

    Ей тази: https://www.youtube.com/watch?v=hK2cnxXauls и https://www.youtube.com/watch?v=hK2cnxXauls ;)

Leave a Reply